Ingezonden persbericht


Filosofie Oost-West biedt perspectief

Voor de twaalfde maal gaat in 2006 Stichting Filosofie Oost-West van start met haar vertrouwde programma, bestaande uit een driejarige cursus en parallel daaraan een jaarthema (negen zaterdagen per jaar). Daarnaast is het aantal activiteiten dat cursisten geboden wordt aanzienlijk toegenomen. In onze tijd worden wij ons steeds meer bewust van onze autonomie en de noodzaak ons leven zelf vorm te geven. Voor hen die zich willen oriënteren in filosofische, spirituele en religieuze tradities en deze willen inpassen in hun leven, poogt FOW de intellectuele en de praktisch toepasbare waarde van het westerse en oosterse denken te verenigen. Het driejarige cursusprogramma, verzorgd door een keur van docenten uit binnen- en buitenland, biedt cursisten volop mogelijkheden zijn of haar inzichten te verbreden en te verdiepen, daarmee de levenskunst verhogend.

Het themajaar 2006: De innerlijke weg - van binnen naar buiten Veel spirituele tradities spreken over een weg. Een weg die leidt van een toestand van lijden aan het leven naar een toestand van bevrijding of verlossing: een weg van buiten naar binnen, naar het innerlijk, om vervolgens een nieuwe openheid naar de wereld te scheppen. Er wordt zeer verschillend gedacht over de relevantie van het innerlijk. Er rijzen veel vragen. Bestaat er wel zoiets als een innerlijk en hoe weten en onderzoeken we dat? Hoe komen we daar weer of meer mee in contact? Deze vragen, worden actueel in het moderne leven van overvloed en onbehagen, oppervlakkige relaties en diepe verveling. Veel mensen ervaren in onze tijd een 'leegte', een verlies van bezieling, verbondenheid en inspiratie. Het themajaar 2006, dat wordt afgesloten met een dialoog tussen sprekers uit verschillende stromingen, wil een onderzoek bieden naar deze thematiek. Het themajaar biedt unieke proeven van spirituele antropologie en vormt in zichzelf een innerlijke weg.

Activiteiten
Door samenwerkingsverbanden groeit het aanbod van activiteiten uit naar: zomercursussen, weekenden, lezingencycli, leesgroepen, symposia en podiumprogramma's. FOW verzorgt ook publicaties en levert bijdragen aan de Maand van de Filosofie.

-----------------
FOW-brochure 2006 is uit! Actuele FOW info van internet te downloaden:
* Brochure 2006 (2,1 MB)
* 4e NB 2005 (0,3 MB) -----------------

Vriendelijke groet,
Joke Koppius

Stichting Filosofie Oost-West
Info:
t: 033 - 422 72 02
e: info@filosofie-oostwest.nl w: www.filosofie-oostwest.nl