Numico NV



Numico haalt ¤ 550 miljoen op met aandelenemissie, Uitgifte van 16,6 miljoen nieuwe aandelen tegen koers van ¤ 33,15

Schiphol, 14 november 2005 - Koninklijke Numico N.V. maakt bekend dat de aandelenemissie succesvol is verlopen en dat de inschrijving op 14 november 2005 om 19:00 uur (CET) werd gesloten. Het aantal nieuw uit te geven gewone aandelen is vastgesteld op 16.591.252. De nieuwe gewone aandelen zullen uitgegeven worden tegen een koers van ¤ 33,15 per aandeel, waarmee de totale bruto opbrengst ongeveer ¤ 550 miljoen zal bedragen.

Ingevolge de inschrijving heeft Numico in totaal 8.500 nieuwe aandelen toegekend aan Chris Britton, Jean-Marc Huët en Niraj Mehra, allen lid van Numico's Raad van Bestuur. Aan Findim Group SpA, een investeringsmaatschappij waarin Marco Fossati, lid van Numico's Raad van Commissarissen, een meerderheidsbelang heeft, werden 1.659.125 nieuwe aandelen toegekend.

Betaling voor en de levering van de gewone aandelen wordt verwacht plaats te vinden op vrijdag 18 november 2005, op welke datum de nieuwe gewone aandelen Numico toegelaten en genoteerd zullen worden op de Eurolist van Euronext Amsterdam N.V.

Na afronding van de aandelenemissie zullen er 190.051.519 gewone aandelen van Numico uitstaan.

ABN AMRO Rothschild en Goldman Sachs International waren de "Joint Global Co-ordinators" en "Joint Bookrunners" van de aandelenemissie.

ABN AMRO Rothschild, een equity capital markets joint venture zonder rechtspersoonlijkheid tussen ABN AMRO Bank N.V. en NM Rothschild & Sons Limited, ieder geautoriseerd en gereguleerd in het Verenigd Koninkrijk door de Financial Services Authority, treedt uitsluitend op voor Numico en niemand anders, in verband met de zaken beschreven in dit bericht en adviseert niemand anders en zal derhalve niet verantwoordelijk zijn jegens enig persoon anders dan Numico voor de bescherming waar cliënten van ABN AMRO Rothschild een beroep op kunnen doen of voor het adviseren met betrekking tot de zaken beschreven in dit bericht.

Goldman Sachs International, geautoriseerd en gereguleerd in het Verenigd Koninkrijk door de Financial Services Authority, treedt uitsluitend op voor Numico en niemand anders in verband met de zaken beschreven in dit bericht en adviseert niemand anders en zal derhalve niet verantwoordelijk zijn jegens enig persoon anders dan Numico voor de bescherming waar cliënten van Goldman Sachs International een beroep op kunnen doen of voor het adviseren met betrekking tot de zaken beschreven in dit bericht.

De nieuwe gewone aandelen worden niet aangeboden aan anderen dan aan professionele marktpartijen zoals bedoeld in artikel 1a van de Vrijstellingsregeling Wet toezicht effectenverkeer 1995, zoals gewijzigd, met uitzondering van enkele leden van Numico's Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen.

Dit materiaal dient uitsluitend voor informatiedoeleinden en is niet bedoeld als, en mag niet begrepen worden als, een aanbod tot verkoop of een uitnodiging tot het doen van enig aanbod tot koop van de effecten van Koninklijke Numico N.V. (de Uitgever, en zulke effecten, de Effecten) in de Verenigde Staten of in enig andere jurisdictie waarin zulk aanbod, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn voorafgaand aan registratie, vrijstelling van registratie of anderszins onder de effectenrechtelijke regelingen geldend in die jurisdictie.

De Effecten zijn niet, en zullen niet worden geregistreerd onder de US Securities Act of 1933, zoals gewijzigd (de US Securities Act) en mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten indien niet geregistreerd of een vrijstelling van registratie onder de US Securities Act van toepassing is. Er zal geen aanbieding van de Effecten plaatsvinden in de Verenigde Staten.

De Effecten zullen niet het onderwerp zijn van een aanbieding van effecten in het Verenigd Koninkrijk als bedoeld in sectie 102B van de Financial Services and Markets Act 2000 (zoals gewijzigd) behalve aan rechtspersonen geautoriseerd of gereguleerd tot het opereren in de financiële markten, of, zo niet zo geautoriseerd of gereguleerd, wiens doel uitsluitend gericht is op belegging in effecten of anders in omstandigheden waar uitgifte van een prospectus door de Uitgever conform de Prospectus Rules van de Financial Services Authority niet verplicht is.

Dit document wordt uitsluitend uitgedeeld aan en is uitsluitend gericht tot: (i) personen gevestigd buiten het Verenigd Koninkrijk; of (ii) professionele beleggers als bedoeld in Article 19(5) van de Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (de Order); of (iii) entiteiten met een hoog netto vermogen, en andere personen aan wie het volgens de wet gecommuniceerd mag worden, waarop Article 49(2)(a) tot en met (d) van de Order op van toepassing is (zulke personen samen verder te noemen: Relevante Personen).

De effecten zijn uitsluitend beschikbaar voor, en elke uitnodiging, aanbod of overeenkomst tot inschrijven, kopen of anderszins verkrijgen van zulke effecten zal worden aangegaan uitsluitend met Relevante Personen. Elk persoon die niet kwalificeert als Relevante Persoon mag niet handelen op basis van of vertrouwen op dit document noch de inhoud daarvan.

Numico, ABN AMRO Rothschild of Goldman Sachs International heeft geen enkele actie ondernomen dat een aanbod van aandelen of andere effecten in Numico of het bezit of distribueren van dit bericht of enig ander aanbieding of publiciteitsmateriaal met betrekking tot zulke aandelen of effecten in Numico toe zou staan in enige jurisdictie waar actie m.b.t. dat doeleinde geëist is.

Het vrijgeven, de publicatie of de verspreiding van dit bericht kan in sommige jurisdicties onderworpen zijn aan wettelijke beperkingen. Personen in die jurisdicties waar dit bericht wordt vrijgegeven, gepubliceerd of verspreid dienen zich van die restricties op de hoogte te stellen.

Dit bericht omvat verklaringen die uit hun aard vooruitkijkend (forward looking) zijn. Uit hun aard omvatten dergelijke vooruitkijkende verklaringen risico's, onzekerheden en veronderstellingen omdat ze betrekking hebben op gebeurtenissen en afhankelijk zijn van omstandigheden die in de toekomst zullen plaatsvinden, buiten de controle van Numico of niet. Feitelijke resultaten en ontwikkelingen kunnen materieel afwijken van de uitingen in zulke verklaringen en van historische trends, afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zulke factoren kunnen veroorzaken dat feitelijke resultaten en ontwikkelingen in materiele zin afwijken van wat er in deze vooruitkijkende verklaringen geuit of geïmpliceerd wordt.

Koninklijke Numico is een bedrijf dat gericht is op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding en brengt onder meer producten op de markt onder de merknamen Nutricia, Milupa en Cow & Gate. De onderneming bedient klanten in meer dan 100 landen en heeft circa 11.000 medewerkers in dienst: www.numico.com.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Koninklijke Numico N.V. Corporate Communications tel. +31 20 456 9077 Koninklijke Numico N.V. Investor Relations tel. +31 20 456 9003

Royal Numico NV, Postbus 75538, 1118 ZN Schiphol Airport, The Netherlands, Tel: +31 20 456 9000, Fax: +31 20 456 8000

Royal Numico NV