Gemeente Twenterand


Integrale Horecacontrole

Van 14 tot en met 18 november (week 46) bezoeken controleurs van de gemeente Twenterand in samenwerking met medewerkers van de brandweer en de politie een aantal horecabedrijven voor een integrale controle. Gecontroleerd wordt de naleving van verschillende regelgevingen, zoals de Drank- en horecawet, Wet op de kansspelen, brandpreventie en de Wet milieubeheer. Met het oog op de aanstaande feestdagen, schenkt de brandweer extra aandacht aan brandpreventie.

Wat gebeurt er met de resultaten?
Alle bedrijven krijgen na het controlebezoek een brief waarin de bevindingen vermeld staan. Wanneer strijdigheden zijn aangetroffen wordt daarbij een redelijke termijn gegeven om deze ongedaan te maken. De termijn hangt af van de ernst van de overtreding en is gebaseerd op de sanctie- en gedoogstrategie, zoals deze door de gemeente Twenterand wordt gehanteerd.
Bij die overtredingen waar de veiligheid direct in het geding zijn, wordt onmiddellijk gehandeld. Deze gebreken moeten direct aangepast worden om de veiligheid te waarborgen. Bij de gecontroleerde bedrijven waar andere zaken op het gebied van veiligheid niet in orde zijn, wordt nog voor de feestdagen een hercontrole uitgevoerd.