Ingezonden persbericht


Utrecht, maandag 14 november 2005

Persbericht

Dirk Schuurman stelt zich niet herkiesbaar

Na een periode van bijna 17 jaar dienstbaarheid aan het bestuur van Vleuten de Meern en Utrecht stelt Dirk Schuurman, fractievoorzitter van het CDA-Utrecht, zich niet opnieuw herkiesbaar voor een nieuwe periode van 4 jaar. "Met mijn lidmaatschap van de fractie, wethouderschap en nu het fractievoorzitterschap heb ik geprobeerd met het CDA een bijdrage te leveren aan de gemeenschap. Het is tijd dat anderen de fakkel overnemen", aldus Dirk Schuurman.

Dirk Schuurman werd gemeenteraadslid namens het CDA in Vleuten-de Meern in 1989. De laatste drie jaar vóór de gemeentelijke herindeling was hij wethouder van Ruimtelijke Ordening en was in die rol één van de grondleggers van de nieuwe Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen kwam hij in de raad als gevolg van de invoering van het duale stelsel. In eerste instantie als lid van de Utrechtse CDA-fractie, later als voorzitter heeft hij zich bijzonder ingezet om een brug te slaan tussen de stad en zijn oude gemeente. Hij was bijzonder betrokken bij de thema's die speelden Vleuten-de Meern, waarbij hij aantoonde dat de het bestuur van de grote stad niet altijd de juiste aandacht had voor de zorgen van de mensen aan de "andere zijde van het kanaal". Dankzij zijn inzet is met name ook de landinrichting rondom het mooiste gebied van Utrecht bij Haarzuilens in de juiste richting bijgestuurd. Dirk Schuurman is ook koninklijk onderscheiden voor zijn inzet voor de samenleving.

"Dirk heeft een lange staat van dienst voor de gemeenschap en het CDA", aldus Paul van den Biggelaar, voorzitter van het CDA-Utrecht. "Als er nog een brug over het kanaal wordt gelegd, moet die naar Dirk genoemd worden, want het is niet makkelijk om een grote stad en een kleine gemeente bijeen te brengen. Dirk heeft die afstand verkleind. Het is karakteristiek voor hem als mens en christen-democraat om zich zo lang en zo intensief in te zetten voor de gemeenschap". Harm Janssen, wethouder en lijsttrekker van het CDA voegt daar aan toe: "Dirk is een scherpe debater. Het volgende college krijgt het iets gemakkelijker, want Dirk was niet makkelijk in te pakken. Hij stond voor zijn zaak en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan een helder bestuur van zowel Utrecht en Vleuten-de Meern. De komende CDA-fractie moet zijn voorbeeld volgen voor wat betreft de zuiverheid en de prestatie van een goed bestuur."

Nadere informatie:

Harm Janssen, lijsttrekker, 062 883 6991
Dirk Schuurman, fractievoorzitter, 061 130 1520
Paul van den Biggelaar, voorzitter, 064 343 1195

-----------------------
CDA-Utrecht
Secretariaat: Pascal van de Ven
Plompetorengracht 18C
3512 CD Utrecht
(030) 238 7478
secretariaat@cda-utrecht.com


---- --