Nederlandse Kankerbestrijding
Rigter! Live

Ter nagedachtenis aan radiomaker Wim Boerrigter organiseert Stichting Rigter! op 14 november de 1e editie van het muziekfestival 'Rigter! Live'. De opbrengsten van het concert gaan naar KWF Kankerbestrijding.

Op 'Rigter! Live' passeren in korte tijd veel bekende Nederlandse acts de revue. De bands spelen op het festival 2 eigen nummers en 1 Arbeidsvitaminen-classic. Stichting Rigter! wil het concert jaarlijks organiseren.

Wim overleed eind 2004 aan slokdarmkanker. Hij hield 2 weken voor zijn overlijden voor zijn vrienden een muzikaal feest, dat nu een jaarlijkse traditie wordt. Wim werd bekend onder de naam Wim Rigter.

Hij kreeg onder meer bekendheid als presentator van 'Arbeidsvitaminen' en 'Nachtdienst' en als verslaggever op Radio 1. Na op 27-jarige leeftijd genezen te zijn van een hersentumor, overleed Wim op 37-jarige leeftijd aan slokdarmkanker.

Monique Rigter: "Zolang er nog mensen zo jong dood gaan aan kanker, moet er geld zijn voor onderzoek. Door middel van Rigter! Live proberen we op een leuke manier geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Het moet een feest worden. Dat zijn we aan Wim verplicht."