Ingezonden persbericht

RUSLAND
DE SOVJETUNIE ALS IMPERIUM
door Henk Wolzak
Maandag 14 november, 20.15 uur
Speakers, Burgwal 45-49, Delft
Toegang gratis

Rond het midden van de 12e eeuw ontstond er op de Boriviski-heuvel een bescheiden houten vesting die zou uitgroeien tot het Kremlin van Moskou; het latere machtscentrum van een reusachtig rijk, ons bekend als de Sovjetunie. Eind vorige eeuw ging dit 'imperium' bijna geluidloos ten onder. Na een sobere toespraak verliet de laatste Sovjetleider Michail Gorbatsjov het toneel. Op 25 december 1991 werd de bloedrode vlag met de gele hamer en sikkel definitief gestreken op het Kremlin.
Wat overbleef was iets onduidelijks als het GOS, het Gemenebest van Onafhankelijke Staten; in feite het treurige resultaat van een haastige boedelscheiding. Een lezing over de wordingsgeschiedenis van het Russische rijk tot de ineenstorting van de Sovjetunie in 1989.

Drie Rusland-lezingen zullen worden verzorgd door Rusland-deskundige dr. H. Wolzak. Voorheen was hij de Nederlandse vertegenwoordiger van het Internationale Sacharov Instituut. Oprichter van de Boekovski Stichting en het Glasnost & Perestrojka Instituut. Thans werkzaam als publicist en directeur van het European Institute for Foreign Affairs. Hij organiseerde vele conferenties over de Oost-Westverhouding en Internationale Betrekkingen.

studiumgenerale@tbm.tudelft.nl

Burgwal 45-49, 2601 DC Delft

Informatie:
www.sg.tudelft.nl
studiumgenerale@tbm.tudelft.nl
Studium Generale, Jaffalaan 5, 2628 BX Delft
Telefoon: 015-2785235