Gemeente Zwolle

Plaatsing parkeerautomaten in Assendorp en Dieze

De eerste tekenen van het nieuwe parkeerbeleid in Assendorp en Dieze zijn binnenkort zichtbaar. Op maandag 14 november gaat de voorbereiding van start voor het plaatsen van de parkeerautomaten. Als dit afgerond is, worden de automaten geplaatst. Het betaald parkeren in Assendorp en Dieze treedt dan op 1 januari 2006 in werking.

In Assendorp worden 48 parkeerautomaten geplaatst en in Dieze 44. Voor de plaatsing worden de nodige voorbereidingen getroffen, zoals het plaatsen van fundaties, het verwijderen van struiken en het aanleggen van elektrische voorzieningen. Ook wordt de nieuwe bebording voor het betaald parkeren geplaatst. Deze borden blijven bedekt totdat op 1 januari het nieuwe parkeersysteem wordt ingevoerd. De borden in voormalig vergunninghoudergebieden in de wijken worden in de eerste week van januari verwijderd. Plaatsing van de parkeerautomaten en borden gebeurt volgens de plaatsingsplannen die in september jongstleden in de wijkcentra zijn gepresenteerd.

Overlast minimaal
Voor het aanleggen van de elektriciteit voor de automaten zal het in enkele straten nodig zijn om tijdelijk de bestrating of een stoep open te breken. Zodra deze werkzaamheden klaar zijn, wordt de straat of stoep weer gedicht. Dit geldt voor de volgende straten in Dieze: Ruysdaelstraat, Diezerhovenweg en Hoekstraat. In Assendorp gaat het om: Van der Laenstraat, Van Ittersumstraat, Groeneweg, Deventerstraat (5x), Molenweg, Commissiestraat, Ten Oeverstraat en Grasdorpstraat. De overlast tijdens de werkzaamheden wordt tot een minimum beperkt. Zowel in Assendorp als Dieze wordt verwacht dat de parkeerautomaten en borden voor het eind van het jaar zijn geplaatst.

Plaatsing volgens plan
Dit voorjaar werden de plaatsingsplannen voor het nieuwe parkeerbeleid in de wijkcentra van Assendorp en Dieze opgehangen. Bewoners kregen gedurende enkele maanden de gelegenheid op deze plannen te reageren. De reacties zijn verwerkt en tijdens de informatieavonden, die in september in de wijkcentra werden gehouden, werden de definitieve plaatsingsplannen getoond. Ook konden bewoners op de Wijzerpagina van de Peperbus van 14 september uitgebreid lezen over de invoering van het nieuwe parkeerbeleid en de gevolgen hiervan.

Parkeerontheffing
De invoering van het betaald parkeren moet de overlast van het langdurig parkeren in de wijken door medewerkers van bedrijven in en bezoekers aan de binnenstad terugdringen. Verwacht wordt dan ook dat er vanaf 1 januari meer parkeerruimte voor de bewoners van de wijken beschikbaar komt. Dit betekent wel dat bewoners van Assendorp en Dieze een parkeerontheffing konden aanvragen. In september hebben de bewoners een aanvraagformulier voor een parkeerontheffing met een informatiefolder thuisgestuurd gekregen. Wie dit formulier tijdig heeft teruggestuurd, ontvangt deze maand een acceptgiro. Na tijdige betaling wordt de ontheffing voor 1 januari thuis gestuurd.

Op de website www.parkeervergunningzwolle.nl kunnen de plaatsingsplannen nog eens worden bekeken voor de beide wijken. Ook is uitgebreide informatie te vinden, onder meer over het aanvragen van een ontheffing en een bezoekerspas en waar en wanneer in de wijken het betaald parkeren geldt.


---