Ingezonden persbericht

Verras je kind met een brief van de Sint

Ouders kunnen via website 'echte' brief van Sint bestellen

HILVERSUM, 20051114 -- De website IkVader.nl introduceert vandaag een nieuw Sinterklaas-cadeau. Ouders kunnen op de site 'namens Sinterklaas' een heuse brief aan hun kind schrijven. De brief wordt gedrukt op het 'originele briefpapier van Sinterklaas' en door de post bij het kind bezorgd.


Met deze actie haakt IkVader in op de trend naar gepersonaliseerde cadeaus die via internet kunnen worden besteld. "We zijn op het idee gekomen door Amerikaanse sites waar ouders voor hun kinderen brieven van de Kerstman kunnen bestellen," vertelt Henk Hanssen, hoofdredacteur van IkVader.nl. "Een site als Letters from Santa.com heeft daar al veel succes mee. Maar in Nederland moet het natuurlijk een brief van de Sint zijn."

Top-3 verlanglijstje
De applicatie, die zowel op IkVader.nl als op www.briefvandesint.nl te vinden is, loodst ouders stap-voor-stap door het bestelproces. Naam, leeftijd en woonplaats van het kind kunnen worden ingevoerd. Vervolgens is er ruimte om de top-3 het verlanglijstje in te voeren en een paar regels persoonlijke tekst toe te voegen. 'Bijvoorbeeld: 'Wat goed Tim, dat je je zwemdiploma hebt behaald!" zegt Hanssen.

Sintzegel
Is de tekst gereed, dan kunnen ouders online een voorbeeld van de brief bekijken in PDF-formaat. Gaan zij akkoord, dan wordt de brief verpakt in een 'Sinterklaas'-envelop en voorzien van een 'Sinterklaas'-zegel. "Als bewijs van echtheid," lacht Hanssen.

De 'brief van de Sint' kost ¤ 5,95 en wordt binnen drie werkdagen door TPG Post bezorgd.