Klassiek toptalent live bij de Wereldomroep

Radio nederland wereldomroep

Drie finalisten van het Prinses Christina Concours 2005 treden op zaterdag 19 november op in een speciale live uitzending van de Wereldomroep. Hierin zullen Jiri van der Kaay (blaasinstrument euphonium), Hannah van den Borne (harp) en Alexandra Wijpkema (piano) hun kunsten laten horen. Het programma, dat wordt gepresenteerd door Wim Vriezen, is van 14.00 tot 15.30 uur rechtstreeks te beluisteren in heel Europa via de kortegolf en wereldwijd via satelliet en internet.

De Wereldomroep geeft het drietal de gelegenheid om op te treden in een live uitzending om zo de nodige podiumervaring op te doen, terwijl de luisteraar - waar ook ter wereld - kan genieten van de kunsten van deze jonge musici. Bovendien zullen zij een cd-opname van het gespeelde ontvangen.

Jiri van der Kaay (1985) zal onder meer een stuk spelen van Rachmaninov. Hannah van den Borne (1987) speelt composities van Pierné en Jongen. Alexandra Wijpkema (1992) zal werken Chopin en Liszt ten gehore brengen.

De Stichting Prinses Christina Concours wil zoveel mogelijk 12- tot en met 19-jarigen aanzetten tot praktische muziekbeoefening op hoog niveau. De Wereldomroep vindt het belangrijk om jong talent te stimuleren en maakt om die reden deel uit van de groep van organisaties, die de finalisten van het Prinses Christina Concours ondersteunt.