1e persbericht van dinsdag 15 november

Eindhoven 15-11-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietster gewond bij ongeval

Een 25-jarige fietster uit Eindhoven is maandagavond, omstreeks 18.30 uur gewond geraakt bij een ongeval op de kruising John F Kennedylaan/Rachelsmolen. De vrouw kwam op de fiets vanaf het TU-terrein de John F Kennedylaan opgereden en werd door een 35-jarige automobilist uit Eindhoven geschept. De vrouw is met verwondingen aan haar rug opgenomen in het ziekenhuis.

Eindhoven: Fietsverlichtingscontrole

De politie heeft maandagavond op de Parklaan een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er werden 43 personen bekeurd.

Eindhoven: Man aangehouden na poging inbraak auto

De politie kreeg maandagavond de melding dat op de Gerretsonlaan twee jongens zich verdacht ophielden bij autos. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij een 18-jarige jongen, die voldeed aan het signalement, lopen op de Liviuslaan. Vlak bij hem stond een geparkeerde auto waarvan het slot was vernield. Hij is voor onderzoek ingesloten. De andere jongen is niet meer gezien.

Helmond: Inbraak woning

Maandagavond tussen 17.00 en 21.00 uur is ingebroken in een woning aan de Veluwehof. Een raam aan de achterzijde van het huis werd opengebroken. Er zijn twee paspoorten weggenomen, diverse sieraden, een telefoon en een geldkistje met honderd euro.

Hapert: Inbraak in bedrijf

Maandagavond tussen 17.45 en 21.05 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Hoogakker. De voordeur werd opengebroken. Uit het pand werd de kluis weggenomen. In de kluis lagen enkele duizenden euros.

Nuenen: Inbraak woning

Maandagavond tussen 20.30 en 21.00 uur is ingebroken in een huis aan De Zandschel. De voordeur werd opengebroken. Uit de woning werden een complete computerset, twee videocameras, gereedschap, een TV voorzien van een satelliet tuner en een DVD-speler weggehaald. Ook werd een bestelauto Mercedes Vito met kenteken 18-BP-BN meegenomen.

Best: Agressieve man aangehouden

Maandagavond omstreeks 23.00 uur is in een café aan de Nieuwstraat een 55-jarige man uit Best aangehouden in verband met lokaalvredebreuk. De man had een caféverbod en weigerde het café te verlaten. Onder hevig verzet werd de man aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau van politie waar hij werd ingesloten.

Handel: Man aangehouden voor huiselijk geweld

Maandagavond om 23.40 uur is op een camping in Handel een 43-jarige man uit Handel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 41-jarige vrouw te hebben geslagen en een deel van de inboedel in de woning te hebben vernield. De man is in het kader van de aanpak van huiselijk geweld ingesloten

Waalre: Inbraak in winkel

Tussen maandagavond 22.00 en dinsdag 03.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Hortensialaan. Een ruit van de deur werd ingeslagen. Vervolgens werd uit een sigarettenvitrine een onbekende hoeveelheid sigaretten en sigaren gestolen.