Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 15 november 2005

Lastige taxiklant aangehouden

BREDA: De politie moest maandagnacht bemiddelen bij een conflict tussen een vrouwelijke taxichauffeur en twee passagiers. Beide mannen waren stevig onder invloed en wilden rond 02.00 uur de taxi niet verlaten toen de chauffeuse hen dat verzocht. Op de Belcrumweg kwamen agenten tussenbeide. De mannen gedroegen zich verbaal erg vervelend ten opzichte van de chauffeuse en trokken aan de handrem van de taxibus. Het tweetal, een 35-jarige man uit Wamel en zijn 33-jarige metgezel uit Nijmegen, werd naar hun legitimatie gevraagd. Omdat de inwoner van Wamel volstrekt niet reageerde op het verzoek van de agenten, werd hij aangehouden. Ook nu bleven hij en zijn vriend erg vervelend. De man mocht mee naar het politiebureau en is met een proces-verbaal vanwege het niet kunnen voldoen aan de
identificatieplicht weggestuurd.

Drie autos botsen op elkaar op Crogtdijk

BREDA: Bij een verkeersongeval op de Crogtdijk zijn maandagmiddag rond 17.30 uur drie autos op elkaar gebotst. Voor het verkeerslicht stonden twee autos te wachten toen een 39-jarige achteropkomende automobiliste uit Waalre niet op tijd remde. Zij botste op de middelste auto die weer doorschoof tegen de eerste auto die wachtte. Een 19-jarige Bredase, die als passagier van de middelste auto haar gordel niet droeg, is met nek- en rugklachten naar het Amphia Molengracht vervoerd.

Twee vuurwapens aangetroffen nabij voormalige hennepkwekerij

BREDA: In een caravan in een loods aan de Hoge Steenweg heeft de politie maandagmiddag twee vuurwapens aangetroffen. In de loods werd vorige week maandag 7 november een professionele hennepkwekerij ontmanteld, Agenten kwamen rond 15.00 uur af op een melding van de huurder van een gedeelte van de loods. Beide vuurwapens bleken geladen te zijn. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de herkomst van de wapens.

Bredanaar (19) beroofd van mobiele telefoon

BREDA: Een 19-jarige man uit Breda is maandagavond van zijn mobiele telefoon beroofd. Hij fietste rond 21.00 uur op het Moerenpad door de Haagse Beemden. Op een gegeven moment zag hij ter hoogte van de Bokmoeren vijf jongens van circa 18 jaar op zich afkomen. Hij wordt staande gehouden waarna enkele daders zijn kleding doorzochten, terwijl anderen hem afleidden. Vervolgens mocht hij vertrekken. Pas bij thuiskomst merkte de man dat zijn mobieltje uit zijn jaszak weg was.

Bredanaar (39) aangehouden na poging tot overval

BREDA: Een 39-jarige inwoner van Breda heeft maandagnacht geprobeerd geld te bemachtigen bij een café aan de Ridderstraat. De man liep rond sluitingstijd de kroeg binnen en liep naar de kastelein toe. Hij eiste geld, maar de kroegbaas gaf de man een duw waarna die struikelde. De verdachte verliet vervolgens het café, maar kon even later nabij het NS-station worden aangehouden. De man werd in verzekering gesteld. In het verhoor dinsdagochtend gaf de man aan zich niets meer te kunnen herinneren als gevolg van een black-out door overmatig drankgebruik. Hij is heengezonden in afwachting van een mogelijke vervolging door Justitie.

Hennepkwekerij bij toeval gevonden

BREDA: In een woning aan de Teteringenstraat heeft de politie maandagmiddag bij toeval een flinke thuiskwekerij ontdekt. Agenten kwamen kort na het middaguur rond aan de deur op verzoek van de werkgever van de 31-jarige bewoner van het pand. De man was niet op komen dagen op zijn werk en zijn baas maakte zich zorgen. De deuren en ramen van het huis waren allen afgesloten. Agenten forceerden vervolgens de voordeur. De politie trof de man uiteindelijk niet thuis aan, maar in een van de kamers van de woning werden circa 165 hennepplanten en benodigde apparatuur aangetroffen. De planten en apparatuur zijn vernietigd, de bewoner mag zich bij de politie verantwoorden voor de aangetroffen kwekerij.

Etten-Leurse aangehouden na mishandeling ex-man

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagochtend rond 06.00 uur een 31-jarige inwoonster van Etten-Leur in een woning in Etten-Leur-Noord aangehouden op verdenking van mishandeling van haar ex-man. Dat gebeurde op 14 juli 2005 na een ruzie. De vrouw heeft haar voormalige partner diverse malen tegen het hoofd geslagen en in zijn gezicht en nek gekrabd. Daarvan deed de man aangifte. De vrouw heeft herhaaldelijk niet gereageerd op een uitnodiging van de politie om een verklaring af te leggen, vandaar dat, in overleg met Justitie, werd overgegaan tot aanhouding buiten heterdaad. De vrouw is na het afleggen van een verklaring weer vrijgelaten.

Inwoonster Chaam aangehouden

CHAAM: De politie heeft dinsdagochtend een 51-jarige inwoonster van Chaam aangehouden in haar woning. Agenten kwamen aan de deur om een openstaande verkeersboete te innen die de man van de vrouw nog moest betalen. De vrouw gaf aan het bedrag niet te willen betalen, omdat ze het bedrag al eerder zou hebben voldaan. Omdat zij weigerde mee te werken, vroegen agenten om de autosleutels. Met het Centraal Justitieel Incasso Bureau bestaat immers de afspraak de auto waarmee de overtreding is begaan, te mogen meenemen. De vrouw weigerde herhaaldelijk de sleutels af te geven, waarna ze is aangehouden. Na verhoor is zij s middags in vrijheid gesteld. De auto is alsnog gestald op een politiebureau totdat de boete betaald is.

Auteur: Henk Snepvangers