Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District NW-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE


15 november 2005


Epe - Politie zoekt eigenaar hond

Een 40-jarige automobilist uit Epe reed op maandag (14-11) rond 08.00 uur op de Heerderweg toen er plotseling een hond overstak en tegen de rechtervoorzijde van de auto liep. Het ongeval gebeurde net buiten de bebouwde kom in de richting Heerde. De hond ging er, mogelijk gewond, meteen vandoor. Het gaat om een grote zwart/witte hond en de politie wil graag contact met de eigenaar ivm het afhandelen van de schade. De eigenaar kan zich melden via 0900 8844.


Ermelo - Fietsen met sturen in elkaar

Twee fietssters (12 en 13) uit Ermelo en Harderwijk raakten met de sturen verstrengeld waardoor ze kwamen te vallen. Het ongeval gebeurde op maandag (14-11) rond 16.40 uur op de Oude Telgterweg. Pijnklachten aan been en hoofd werden ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld waarna het tweetal de reis naar huis kon voortzetten.


Harderwijk - Inbraak stationskiosk


Op dinsdag (15-11) werd er rond 02.15 uur ingebroken in de stationskiosk aan het Stationsplein. De ruit van de achterdeur werd vernield. Uit de winkel werd een grote hoeveelheid sigaretten en shag ontvreemd. De politie is een onderzoek gestart.


Nunspeet - Autowiel afgebroken

Doordat een 24-jarige automobiliste uit Voorthuizen vermoedelijk te kort door de bocht ging op de rotonde bij het Transferium, brak het linker voorwiel van haar auto af. Het ongeval gebeurde op maandag (18-11) rond 18.20 uur. De auto werd zwaar beschadigd weggesleept.


Putten - Scooterbestuurster gewond

Een 38-jarige automobiliste uit Mijnsheerenland verleende geen voorrang aan een 16-jarige
scooterbestuurster uit Putten op de rotonde Van Geenstraat en Halvinkhuizerweg. Het ongeval gebeurde op maandag (14-11) rond 17.40 uur. De Puttense werd met schaafwonden en blauwe plekken per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten beschadigd.


Vaassen - Politie controleert bij gesloten Emsterweg

Na klachten van omwonenden en wegwerkers over het negeren van een tijdelijke gesloten verklaring op de Emsterweg, heeft de politie op maandagmiddag (14-11) daarop gecontroleerd. In een half uur tijd gingen twee bestuurder in de fout, waarvoor ze een bekeuring kregen. De politie zal de controles de komende tijd herhalen.
Ter plaatse is een omleiding aangegeven.


Putten - Hulpdiensten gealarmeerd voor oefening bedrijfshulpdienst

De politie, brandweer Putten en twee ambulances vanuit Ermelo, zijn dinsdagochtend(15/11) rond 10.00 uur uitgerukt na een melding van een brand in een recreatiewoning op een recreatieterrein aan de Voorthuizerstraat in Putten. Bij de melding werd aangegeven dat er nog twee personen in de brandende woning zouden zijn.
Na aankomst van de hulpdiensten werd duidelijk dat het om een oefening ging van de bedrijfshulpdienst van het recreatiepark, waarbij door de oefenleiding zeer realistisch rook in een recreatiewoning was aangemaakt en de zogenaamde bewoners van dat huisje moesten worden gereanimeerd. Recreatieve bewoners van het park die het één en ander zagen gebeuren belden met 112. Door de oefenleiding en de leiding van het recreatiepark werd nagelaten om de hulpdiensten te voren te informeren over de oefening.

Elburg - Oldebroek - Verlichtingscontroles in volle gang
Het politieteam van Elburg - Oldebroek heeft de laatste dagen zowel in de ochtenduren als 's avonds op meerdere plaatsen in beide gemeenten verlichtingscontroles uitgevoerd.
Inmiddels zijn er al bijna 50 bestuurders bekeurd voor het rijden zonder de juiste verlichting. Het betreft zowel fietsers, bromfietsers als autobestuurders. De controles zullen de komende weken worden herhaald.
Voor fietsers zijn de boetes bij geen voor- of achterlicht E 15,- en wanneer zowel het voorlicht en het achterlicht niet brand E 25,-

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58

---- --