Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 15 november 2005

39 bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Het politieteam Leijdal heeft gistermiddag en avond een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Goirleseweg in Tilburg. Bij deze controle heeft de politie 39 bekeuringen uitgeschreven:


1 bromfietser had de kinband van zijn helm niet vast

14 bromfietsen waren opgevoerd


2 bromfietsers hadden geen bromfietscertificaat


1 bromfietser had geen verzekeringsbewijs bij zich


1 bromfietser kon zijn bromfietscertificaat niet tonen


1 bromfietser droeg geen helm


1 bromfietser reed zonder geldige verzekering


2 bromfietsers hadden ten onrechte een oranje plaat op hun voertuig


1 bromfietser had geen achterrem op zijn voertuig
3 bromfietsers hadden geen oranje of gele plaat op hun voertuig

3 automobilisten droegen geen autogordel

3 automobilisten hadden geen goede verlichting op hun auto


1 bromfietser had geen licht


4 fietsers gingen op de bon omdat ze zonder licht reden


1 automobilist had kapotte verlichting op zijn aanhangwagen

Bij de controle werd ook een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. De bromfiets die hij bij zich had was op 2 november jl. gestolen vanaf de Lochtstraat in Tilburg. De politie heeft de bromfiets in beslag genomen en stelt een nader onderzoek in.

Stomdronken Tilburger rijdt door na twee aanrijdingen

TILBURG Een stomdronken Tilburger (34), de man blies in het politiebureau bijna 2.10 promille, is gisteravond rond de klok van elf uur aangehouden in de Reinier Claeszenstraat in Tilburg. De man had op het Korvelplein (achterop rijden) en de Oerlesestraat (bestelbus in de flank geraakt) in Tilburg aanrijdingen veroorzaakt en was daarna doorgereden. Het rijbewijs van de man is door de politie ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur en de politie maakt proces-verbaal op.


3 bekeuringen aan de Dr. Deelenlaan

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben vanmorgen gecontroleerd op het rijden in verboden richting bij de brug over het Wilhelminakanaal. Deze brug is met uitzondering van bussen en taxis voor alle verkeer gesloten. Vanmorgen werden drie weggebruikers bekeurd.


9 bekeuringen bij Hasseltrotonde

TILBURG Het politieteam Wilhelminapark heeft vanmorgen nabij de Hasseltrotonde op de Ringbaan West een rood licht controle gehouden. Er gingen negen weggebruikers op de bon die een rood verkeerslicht negeerden.

Audioapparatuur en computer gestolen

HILVARENBEEK Vanmorgen rond kwart voor acht werd er een woninginbraak gemeld aan de Herlaerstraat in Hilvarenbeek. Het werd de dieven wel erg gemakkelijk gemaakt want zij konden via een niet afgesloten achterdeur de woning binnen komen. Uit de woning haalden zij een kleurentelevisie, een stereo-installatie en een computer weg.

Agenten pakken man op voor belediging

TILBURG Agenten hebben vanmorgen rond de klok van tien uur op de Heuvel een 44-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man vond het nodig om zijn middelvinger naar de agenten op te steken. Hij werd aangehouden terzake belediging en werd na verhoor met een geldboete van 220 euro weer in vrijheid gesteld.

Winkeldief opgepakt

TILBURG In een winkel aan het Koningsplein is vanmiddag rond kwart over twaalf een 29-jarige man uit Dongen aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van een blikje bier.

Politie houdt man aan met verboden wapens

OISTERWIJK Aan de Oude Haarenseweg in Oisterwijk hebben agenten vanmiddag een 56-jarige man uit Genderen aangehouden, nadat in het dashboardkastje van zijn auto twee zogenaamde vlindermessen werden aangetroffen. Deze messen zijn in het kader van de Wet wapens en Munitie verboden wapens. De politie heeft de messen in beslag genomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tilburgse jongen van bromfiets beroofd

TILBURG Aan de Quirijnstoklaan in Tilburg is vanmiddag rond halftwee een 16-jarige Tilburgse jongen van zijn bromfiets beroofd. Op het fietspad langs deze weg werd het slachtoffer door drie nog onbekende jongens tot stoppen gedwongen en onder bedreiging met geweld moet hij zijn bromfiets afgeven. Een van de straatrovers reed op de bromfiets weg, terwijl zijn mededaders per fiets vluchtten. De politie heeft een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman