Gemeente Tilburg

Datum
15 november 2005

Geen plaatsing van 2 parkeermeters in Enschotsestraat

In juni van dit jaar bent u per bewonersbrief ingelicht over het plan van de gemeente om in de Enschotsestraat, tussen de Leliestraat en de Tulpstraat, bij twee parkeerplaatsen een parkeermeter te plaatsen. Naar aanleiding daarvan hebben wij van bewoners uit de Enschotsestraat negen reacties gekregen, waarvan er zeven afwijzend waren.

Reacties en parkeerregulering

Vanwege het grote aantal afwijzende reacties heeft de gemeente besloten om dit jaar in de Enschotsestraat de twee parkeermeters niet te plaatsen. Dit besluit is mede genomen omdat er volgend jaar in een groot gedeelte van Loven-Besterd waarschijnlijk parkeerregulerende maatregelen getroffen gaan worden. Het gaat om het gebied dat wordt ingesloten door de Minckelersstraat aan de westzijde, de Lovensestraat aan de oostzijde en Molenstraat/Veldhovenring aan de noordzijde.

Wat is parkeerregulering?

Bij parkeerregulering moet u denken aan een combinatie van betaald parkeren en parkeervergunningen. Na invoering van parkeerregulering zal het parkeren in de betreffende straten door o.a. mensen die in de binnenstad werken, niet meer voorkomen. De gemeente hoopt u over enkele maanden een conceptplan te kunnen presenteren en verwacht dat de maatregelen binnen een jaar ingevoerd kunnen worden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Johan de Jong van de afdeling Ruimtelijke Ordening. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 542 88 48.


---- --