Onderzoek Diversiteit Top 50 van start

Bex van der schans

Met de oprichting van de stichting Diversiteit Top 50 is een nieuw instituut op het gebied van diversiteitsbeleid een feit. De stichting spant zich in voor een jaarlijkse ranking van Nederlandse bedrijven en organisaties die specifiek op diversiteit gericht beleid voeren. Onderzocht wordt hoe bedrijven met diversiteit in etniciteit, leeftijd en geslacht omgaan. De visie van de initiatiefnemers is dat bedrijven die diversiteit goed in hun bedrijfsvoering integreren, beter presteren.

De stichting presenteert in het najaar de eerste top 50 van bedrijven en organisaties die zich onderscheiden door in de bedrijfsvoering diversiteit een centrale plek te geven. Hierbij is gekeken naar het personeelsbeleid, maar ook naar de manier waarop de bedrijfsvoering rekening houdt en aandacht heeft voor de veranderende bevolkingssamenstelling. Dit kan zich uiten in diversificering van producten voor de consumentenmarkt, maar ook in het tegemoet komen aan de wensen van mensen die diensten afnemen.
Door openbaarmaking van deze top 50 wil de stichting Diversiteit Top 50 de aandacht richten op het nut en de noodzaak van diversiteitbeleid in bedrijfsvoering. De top 50 geeft de 'best practices' van diversiteitsbeleid en wil de verdere ontwikkeling van diversiteitsbeleid stimuleren.

De presentatie van de top 50 vindt plaats op 16 november op het hoofdkantoor van Delta Lloyd, te Amsterdam. Juryvoorzitter Sadik Harchaoui (voorzitter Raad van Bestuur van instituut voor multiculturele ontwikkeling Forum) zal de prijsuitreiking leiden. Het onderzoek onder bedrijven wordt momenteel uitgevoerd door onderzoeksbureau O+S. Op de website www.diversiteittop50.nl is verdere informatie over het onderzoek, de jurering en de Raad van Advies te lezen.

De Stichting Diversiteit Top 50 is een initiatief van A&E Consultancy, atelier voor corporate diversity en Robbert Bodegraven, voormalig hoofdredacteur van Contrast, het tijdschrift over de multiculturele samenleving en momenteel werkzaam bij ontwikkelingsorganisatie Novib.
Partners zijn onderzoeksbureau O+S, de dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam en Bex Communicatie te Amsterdam. De Diversiteit Top 50 wordt daarnaast financieel ondersteund door DIV.