Senternovem


Netwerkdag Duurzaam Inkopen

Aanvangsdatum

16-11-2005

16 november 2005 Netwerkdag Duurzaam Inkopen. De Kunst van Duurzaam Inkopen. Een van de prijswinnaars van de DI-prijs 2004, de provincie Utrecht, is gastheer van de jaarlijkse netwerkdag Duurzaam Inkopen.

De Kunst van Duurzaam Inkopen op 16 november 2005.

Op 16 november 2005 kunt u ervaren dat duurzaam inkopen eigenlijk geen kunst aan is. Het is een kwestie van gewoon doen. Hebt u plannen om duurzaamheid mee te nemen in uw inkoopproces of aanbesteding? Of u koopt al duurzaam in en wilt uw blik verbreden? Praktische handvatten, ervaringen en tips krijgt u aangereikt tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst Duurzaam Inkopen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor inkopers, milieu- en beleidsmedewerkers, bestuurders, kortom iedereen die met duurzaam inkopen te maken heeft en werkzaam is bij een ministerie, provincie, waterschap of gemeente.

De bijeenkomst vindt plaats bij een van de prijswinnaars van de Duurzaam Inkopen prijs 2004, het provinciehuis van de provincie Utrecht. Op deze dag is er veel aandacht voor praktijkvoorbeelden en duurzaamheidcriteria die u kunt gebruiken bij het inkopen en aanbesteden van producten en/of diensten. Een greep uit de onderwerpen die aan bod gaan komen:

* Hoe begin je met duurzaam inkopen en hoe verkoop je het in je organisatie.

* Ontwikkelingen in de inkoopwereld: PEP, PIA, MSU etc.
* Sociale aspecten (kinderarbeid, ARBO etc.)
* Internationale ontwikkelingen

* Financiële aspecten: is duurzaam inkopen ook werkelijk duur?
* Handboek DI (een overzicht van instrumenten)
* De menukaarten Duurzaam Inkopen en Milieumanagement
* Veel praktijkvoorbeelden

Bent u geïnteresseerd in de kennis en ervaringen van andere overheden? Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u ervaringen uitwisselen met collegas van andere overheden. Er is ook ruimschoots te gelegenheid tot netwerken. Dat is het voornaamste doel van de dag.

Verder zullen de winnaars van de prijsvraag Duurzaam Inkopen 2005 bekend worden gemaakt. U kunt nog tot 1 september a.s. uw initiatief op het gebied van duurzaam inkopen indienen.

Locatie

Utrecht, Provinciehuis

Toegangsprijs

gratis

Contact

Ziet u de winst al in van het gebruik van milieu- en sociale aspecten bij het inkopen en aanbesteden, maar uw collega nog niet? Neem uw collega mee naar deze bijeenkomst en ontdek samen de kansen voor uw organisatie van duurzaam inkopen. U kunt zich aanmelden bij SenterNovem (telefoon 030-239 35 33 of e-mail). Meer informatie over het programma Duurzaam Inkopen en de prijsvraag Duurzaam Inkopen 2005 vindt u hier.
Wijzigingsdatum | 12-08-2005