Vereniging Nederlandse Gemeenten

Vng en vrom organiseren workshops vergunningenmanagement

In november organiseert de VNG in samenwerking met VROM vier regionale werksessies over goede voorbeelden in vergunningenmanagement. Deze workshops zijn gericht op vergunningverleners bij gemeenten. Een eerste serie bijeenkomsten werd in juni en juli gehouden. Daar was toen veel belangstelling voor.

Doel Anders dan in de eerste ronde bijeenkomsten ruimt de organisatie deze keer meer ruimte in voor: * de omgevingsvergunning * gesprekken/discussies over goede voorbeelden van vergunningmanagement.

Aan de orde komen de stand van zaken rond het wetsvoorstel en de bevindingen/leerervaringen uit het pilot Omgevingsvergunning. Het accent van de workshops ligt vooral op 'goede voorbeelden van vergunningenmanagement'. In kleinere groepen wordt een goed voorbeeld gepresenteerd door de 'eigenaar' van een goed voorbeeld. Vervolgens is er gelegenheid om naar aanleiding van het voorbeeld met elkaar in gesprek te gaan. Bijvoorbeeld over procesvragen, dilemma's, de condities waaronder het voorbeeld goed werkt, wat vraagt het van medewerkers etc.

Doelgroep? De bijeenkomsten zijn gericht op professionals die bij gemeenten een sleutelpositie innemen bij de vergunningverlening (teamleiders, coördinatoren, managers, accountmanagers, projectleiders).

Wanneer? 16 november in Zwolle 18 november in Almere 22 november in Breda 23 november in Eindhoven

Aanmelding Deelname is gratis, u kunt zich aanmelden via de VROM-site.

geactualiseerd op: 21 oktober 2005