Landstede


Cursusaanbod nu ook in Stadshagen

Landstede biedt in de Zwolse wijk Stadshagen vanaf november gevarieerde cursussen en workshops voor volwassenen aan. Deze worden gecoördineerd door de Brede Scholen De Vlieger en De Wendakker.

Onder begeleiding van ervaren cursusleiders leren de deelnemers een eigen herfstschaal decoreren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kalebassen, natuurlijke producten en allerlei decoratieve materialen. De cursus is op 16, 23 en 30 november van tien tot half twaalf s morgens.

Naast de cursus Creatief in de Herfst is er in november de Cursus Kleine Spelen, waarbij de cursisten een groot aantal gezelschapsspelen leren spelen. In december is er een 3-weekse Zilver Opleiding, waar met behulp van zilverklei sieraden gemaakt worden.

En vanaf november zijn er workshops Sieraden Maken. Met het nieuwe aanbod van cursussen en workshops voor volwassenen wordt ingespeeld op de resultaten van een studentenonderzoek naar de behoeften van volwassenen in Stadshagen.

Stadshagen is een jonge wijk in opbouw, waar tot nu toe opleidingen voor volwassenen nog ontbraken. Uit een onderzoek van studenten Cultureel Maatschappelijke Vorming bleek dat er behoefte in de wijk was aan cursussen en workshops op het gebied van creativiteit, computer en bijvoorbeeld EHBO. Ook het sociale aspect van de cursussen, het elkaar ontmoeten en leren kennen, bleek voor de Stadshagenaren belangrijk te zijn.