Astma Fonds doet oproep: Stop de roltrap, pak de trap!

Astma fonds

http://www.astmafonds.nl

Astma Fonds doet oproep aan bedrijven en instanties tijdens Wereld COPD-dag

Leusden - Heel Nederland gaat op woensdag 16 november tussen 12.30 en 13.30 uur met de trap. Roltrappen en liften in kantoren, winkelcentra, warenhuizen en openbare ruimten moeten daarvoor op 'stop'. Zo luidt de oproep van het Astma Fonds aan organisaties voor de nationale actie 'Pak de trap'. De actie vindt plaats op Wereld COPD-dag en is de ultieme manier om Nederland bekend te maken met COPD.

Waarom wil het Astma Fonds dat heel Nederland rond lunchtijd met de trap gaat? Buiten adem raken door traplopen is één van de eerste verschijnselen van COPD. Bijna één miljoen Nederlanders lijdt aan de chronische longziekte COPD. Meer dan helft daarvan weet dit echter niet. De vraag is dan ook of Nederlanders wel zo gezond zijn als ze zelf denken? Tel daarbij op dat COPD de derde doodsoorzaak in Nederland is. Daarom is de actie 'Pak de trap' dé ultieme proef op de som. Iedereen ondervindt direct hoe het met zijn ademhaling gesteld is. Voor de actie zijn landelijk ruim 80 bedrijven en instanties persoonlijk benaderd. GWK Travelex heeft als één van de eerste bedrijven ja gezegd tegen deze actie. Over het waarom is Paul Adels, Manager Business Development & Marketing, duidelijk: 'Wij houden ons dagelijks bezig met de waarde van geld. Maar niets is zo veel waard als je gezondheid. Vandaar dat we deze actie van het Astma Fonds van harte ondersteunen en op deze manier een bijdrage willen leveren aan het bewustzijn van dit ziektebeeld onder onze medewerkers.' Het Astma Fonds hoopt dat veel bedrijven het voorbeeld van GWK Travelex volgen en op 16 november de trap pakken.

Het Astma Fonds realiseert zich terdege dat mensen enige hinder kunnen ondervinden van deze actie. In geen geval kan het zo zijn dat mensen die slecht ter been zijn of om andere redenen geen trap kunnen lopen, bepaalde verdiepingen niet kunnen bereiken. Voor hen moet de lift of roltrap dan ook operationeel blijven. Mensen die wél trap kunnen lopen, roept het Astma Fonds op de trap te pakken!

Meer informatie

Voor meer informatie over COPD en inschrijving voor deelname aan de actie kunnen organisaties terecht op www.pakdetrap.nl. Van het Astma Fonds ontvangen de deelnemers na inschrijving het nodige promotiemateriaal, zoals posters en documentatie.


Noot voor de redactie,