Gemeente Westerveld

4-11-2005
Symposium over vernieuwing van kunst- en cultuureducatie in Westerveld.

Momenteel is er een politieke discussie gaande over deelname van onze gemeente aan het Regionale Instituut voor Musische Vorming (R.I.M.V.) te Meppel. Kortweg de Muziekschool.

Enkele leden van de gemeenteraad willen graag met leerkrachten en ouders van leerlingen uit het basisonderwijs én met vertegenwoordigers van lokale cultuurorganisaties en andere deskundigen praten over nieuwe mogelijkheden van musische vorming. Of breder gezegd over kunst en cultuur op de basisscholen.

Om dit doel te bereiken heeft een werkgroep, samengesteld uit de gemeenteraad woensdagmiddag 16 november a.s van 13:30 uur tot 17:15 uur een symposium georganiseerd. De muziekverenigingen en alle leerkrachten en leden van medezeggenschapsraden van de lokale basisscholen zijn voor dit symposium uitgenodigd. Het resultaat van het symposium moet de opmaat vormen voor een door de gemeenteraad vast te stellen beleidskader.

Het programma van die middag bestaat uit een drietal workshops waarin kennis kan worden gemaakt met initiatieven die elders in onze regio in dit kader zijn ontwikkeld. Daarnaast geeft de nieuwe directeur van het R.I.M.V., mevrouw Aline Nysingh., haar visie op de musische vorming in het basisonderwijs.

Ook de heer Louis Janssen, hoofd kunsteducatie van het centrum voor kunst en cultuur ât Kielzog in Hoogezand-Sappemeer, zal zijn mening geven over de betekenis van kunst en cultuur voor kinderen. Hij leidt bovendien de afsluitende forumdiscussie.

Een aantal gemeenteraadsleden zal met meer dan gewone belangstelling luisteren naar wat zowel deelnemers als bezoekers op dit gebied te melden hebben.

Wilt u dit symposium ook bijwonen dan kunt u zich aanmelden bij Simon Ronda op het gemeentehuis, tel.nr.: (0521) 349350 of via email: s.ronda@gemeentewesterveld.nl.