Gemeente Dordrecht


---

Uniek Stadsdepot Dordrecht bewaarplaats voor culturele collectie

Ruim 5500 vierkante meter opslagruimte in 'experimenteel' gebouw

Hanneke van Asdonck

Op het bedrijventerrein Dordtse Kil III, is dit jaar een voor Nederland uniek Stadsdepot gebouwd, waar alle gemeentelijke collecties onder één dak worden bewaard.
Dit najaar zijn alle collecties van het Stadsarchief, het Dordrechts Museum, SIMON VAN GIJN - museum aan huis en bureau Monumentenzorg en Archeologie verhuisd naar het nieuwe Stadsdepot aan de Dordtse Kil III. Op 16 november wordt het Stadsdepot na een jarenlange voorbereiding en maandenlange verhuisperiode, officieel in gebruik genomen als bewaarplaats voor de collectie Dordrecht.

Het Stadsdepot is de meest geavanceerde archiefbewaarplaats die Nederland heeft. In een architectonisch zeer fraai gebouw, huizen duizenden objecten van het Dordrechts Museum, SIMON VAN GIJN - museum aan huis, het Stadsarchief Dordrecht en bureau Monumentenzorg en Archeologie. De collecties worden onder optimale klimatologische en beveiligde omstandigheden achter slot en grendel bewaard.

Het depot is in zekere zin ook experimenteel, omdat is gekozen voor het scheiden van de bewaar- en raadpleegfunctie van de archieven.

document icoon Brochure_Stadsdepot_Dordrecht_.doc document icoon Stadsdepot_1.jpg

Redactie
Hanneke van Asdonck
Communicatie

telefoon 078 - 639 62 36

Informatie
Charles Jeurgens
Directeur Stadsarchief
telefoon 078 - 639 23 11