Persuitnodiging: presentatie stand van zaken

Taskforce jeugdwerkloosheid

Uitnodiging persbijeenkomst Taskforce Jeugdwerkloosheid en MKB 10.0000 Leerbanenproject

Presentatie: de stand van zaken
Hoeveel jongeren zijn dit jaar extra aan een baan geholpen? Is de target van 22.500 extra jeugdbanen gehaald?

Geachte redactie,

Graag nodigen Hans de Boer (Taskforce Jeugdwerkloosheid) en Loek Hermans (MKB 10.000 Leerbanenproject) u op woensdag 16 november uit om van 13.30 uur - 14.30 uur aanwezig te zijn bij de presentatie van de cijfers van het aantal gerealiseerde jeugdbanen tot nu toe. Dat zal gebeuren tijdens een bijeenkomst met de Vaste Kamercommissies van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de Tweede Kamer.

De bijeenkomst krijgt het karakter van een 'reality check'; er wordt een stand van zaken gegeven en er wordt kritisch teruggekeken op het afgelopen jaar; wat is er allemaal gebeurd, wat ging goed en wat kan beter? Welke knelpunten zijn de Taskforce Jeugdwerkloosheid en de MKB actieteams tegengekomen en hoe kunnen de kamerleden helpen die op te lossen? Juist de mensen die zich dagelijks op de werkvloer bewegen en de jeugdwerkloosheid van dichtbij meemaken, zijn heel goed in staat knelpunten te constateren en ook aanbevelingen mee te geven aan de beleidsmakers.

Hans de Boer is als voorzitter van de Taskforce aanwezig om zijn verhaal te doen over het reilen en zeilen van de Taskforce. Ook aanwezig is Loek Hermans, voorzitter van MKB Nederland. Hij zal nader ingaan op het werk van MKB 10.000 Leerbanenproject. Samen zijn zij ingesteld om binnen de huidige kabinetsperiode de jeugdwerkloosheid te bestrijden en 40.000 (leer)banen voor jongeren te realiseren.
De twee projectgroepen moeten ervoor zorgen dat jongeren de kans krijgen om in een combinatie van leren en werken een (start)kwalificatie te behalen en/of werk te vinden.

Jongeren zijn natuurlijk de belangrijkste schakel in de terugdringing van jeugdwerkloosheid. Zij worden dan ook betrokken bij deze bijeenkomst. De cijfers die gepresenteerd worden, worden door de vakkampioenen van Skills Netherlands op vakkundige wijze vormgegeven. Zo zult u een vijfcijferig getal gepresenteerd krijgen van chocola, bakstenen, in metaal, bloemvorm en grafisch ontworpen.

Programma

- 13.30 uur Opening voorzitter Vaste Kamercommissie
- 13.35 uur Speech Loek Hermans

- 13.40 uur Overhandiging 7.334e leerbaan door detailhandel met werkgever en jongere
- 13.45 uur Speech Hans de Boer

- 13 50 uur Presentatie vakkampioenen Skills Netherlands: onthulling getallen gezamenlijk resultaat

- 13.55 uur Vragen en discussie kamerleden

- 14.25 uur Vragen pers

- 14.30 uur Einde bijeenkomst

Locatie
Kappeyne van de Cappellozaal
Tweede Kamer der Staten-Generaal, Hofplaats, 2500 EA Den Haag

Wilt u aanwezig zijn bij deze persconferentie of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Ria van der Steen, persvoorlichter Taskforce Jeugdwerkloosheid, T:
06-183 06 517, @: mvdsteen@minszw.nl.

Met vriendelijke groet,

Ria van der Steen
Taskforce Jeugdwerkloosheid