Vereniging Milieudefensie


Bewoners onthullen protestbord: `Stop verstening Groene Hart'

Presentatie rapport nut regionaal bedrijventerrein Woerden

Amsterdam, 7 november --- Op zaterdag 12 november overhandigen Milieudefensie en Stichting Groene Hart het rapport `Nut en noodzaak regionaal bedrijventerrein Woerden' aan gemeenteraadslid Cor van Tuijl. Het rapport is gemaakt door onderzoeksbureau Stogo in opdracht van Milieudefensie. De overhandiging van het onderzoek vindt plaats bij een groot protestbord tegen de aanleg van een nieuw bedrijventerrein in Woerden-West. Het bord wordt die ochtend onthuld door inwoners van de wijk die daarmee protesteren tegen het volbouwen van de nu nog open groene ruimte.

Momenteel wordt de bevolking van Woerden, Oudewater, Montfort en Nieuwerbrug in een huis-aan-huis verspreide enquête gevraagd wat zij van een nieuw regionaal bedrijventerrein Woerden vinden. De uitslag van de enquête wordt gepresenteerd tijdens een debat met VVD-wethouder Marjolein Verburg (Ruimtelijke Ordening), gemeenteraadsleden en provinciale politici op woensdag 16 november in de Maranathakerk in Woerden.

Wat: overhandiging onderzoeksrapport `Nut en noodzaak regionaal bedrijventerrein Woerden' aan Cor van Tuijl (voorzitter raadscommissie Ruimtelijke Ordening Woerden) en onthulling protestbord door bewoners. Wie: Milieudefensie en Stichting Groene Hart Wanneer: Zaterdag 12 november, 11.00 uur Waar: Hoek Theeroosweide/Weidepad, Woerden-West (wijk Molenvliet)

In september ging in de Oude Rijnzone tussen Leiden en Bodegraven een campagne van start van Milieudefensie en regionale milieuorganisaties en bewonerscomités tegen de aanleg van 155 hectare nieuwe bedrijventerreinen langs de Oude Rijn. Ook aan de oostkant van Bodegraven is een bedrijventerrein gepland. Volgens de milieuorganisaties dreigt langs de Oude Rijn één lang stedelijk gebied te ontstaan waardoor het Groene Hart definitief in tweeën breekt.