Gemeente Den Haag

november 2005
WETHOUDERS BINDEN STRIJD AAN MET VOCHT (10 november)

Op woensdag 16 november organiseert de gemeente een informatiemarkt over vochtproblemen in huis en de maatregelen die je kunt nemen om dit op te lossen. Deze informatiemarkt is het startpunt van de campagne 'Gezond wonen in Regentesse Valkenbos'. Het startschot wordt om 13.30 uur gegeven door de wethouders Jetta Klijnsma (welzijn en volksgezondheid) en Ries Smits (duurzaamheid).

De campagne richt zich vooral op het voorkomen van vochtproblemen in huis en is onderdeel van een pilotproject 'Gezond in Huis'. De oorzaken van vocht zijn bijvoorbeeld lekkages, maar ook onvoldoende ventilatie. Als er te weinig ventilatie is in huizen, ontstaan er schimmels en komen er huisstofmijten. Zij kunnen allerlei gezondheisklachten veroorzaken zoals benauwdheid, hoestaanvallen, hoofdpijn, slijmvorming of chornische neusverkoudheid. Kleine kinderen ontwikkelen allergieën. De gemeente sluit met deze actie aan bij de landelijke campagne van het ministerie van VROM over vocht in huis.

Op de informatiemarkt komen bezoekers te weten wat het verschil is tussen luchten en ventileren en kunnen ze nagaan of wonen in hun eigen huis gezond is. Naast informatie is er voor kinderen vanaf 14.00 uur de theatervoorstelling 'De Vochtvretertjes', een spannend verhaal over kleine beestjes die in een vochtig huis wonen. De voorstelling is gratis en vanaf 13.30 uur staan koek en limonade klaar. Voor een plekje moet je wel reserveren bij de bibliotheek.

Meer informatie over de campagne 'Gezond wonen in Regentesse Valkenbos' of over de informatiemarkt staat op
www.denhaag.nl/binnenmilieu en www.bibliotheekdenhaag.nl/agenda. De informatiemarkt vindt plaats in de bibliotheek van Segbroek aan de Weimarstraat en duurt van 13.30 tot 15.00 uur.