Gemeente Hellendoorn


Installatie Seniorenraad Gemeente Hellendoorn

Op woensdag 16 november wordt de Seniorenraad Hellendoorn officieel geïnstalleerd. De installatie vindt plaats om 16.00 uur in het Hervorm Centrum in Nijverdal. Het beleid van de gemeente Hellendoorn is er op gericht met alle geledingen van onze samenleving in gesprek te zijn en te blijven. Daarom heeft de gemeente met een vertegenwoordiging van de samenwerkende ouderenorganisaties gesprekken gevoerd hoe seniorenparticipatie het beste vorm kan worden gegeven. Het resultaat van deze gesprekken was dat de invoering van een Seniorenraad voor Hellendoorn, die het bestuur gevraagd en ongevraagd adviseert, de oplossing is.

Op woensdag 16 november is het zover en gaat dit nieuwe adviesorgaan van start. De leden van de Seniorenraad worden gekozen uit de samenwerkende Hellendoornse Seniorenorganisaties. In eerste instantie telt de raad tien leden. Op dit moment ontbreekt nog een afvaardiging uit de kernen Daarle en Daarlerveen en vanuit de Molukse gemeenschap. De gemeente hoopt dat deze lacune zo snel mogelijk wordt ingevuld.

De Seniorenraad is gevraagd om advies uit te brengen over de volgende beleidsterreinen: veiligheid, volksgezondheid, huisvesting, vrijwilligersbeleid, armoedebeleid, sport, recreatie en vrije tijd. Natuurlijk zijn andere zaken ook bespreekbaar. Er vindt minimaal drie maal per jaar overleg plaats tussen de raad en de portefeuillehouder. De Stichting Welzijn Ouderen krijgt van het gemeentebestuur subsidie voor ondersteuning, faciliteiten zoals correspondentie, computergebruik, telefoon en dergelijk voor de Seniorenraad.