Sinterklaas verrast weesmeisje Annie en Daphne Deckers

Nationaal fonds kinderhulp

Sinterklaas stelt 150 exemplaren van het boek Het document van Sinterklaas beschikbaar aan het Nationaal Fonds Kinderhulp. Namens Kinderhulp neemt Daphne Deckers, ambassadeur van het fonds, de boeken van de Sint persoonlijk in ontvangst in theater het Spant in Bussum op16 november om 17.00 uur. In het kader van actie Pepernoot, een van de grotere acties van Kinderhulp, stelt Kinderhulp de boeken beschikbaar aan kinderen in tehuizen.

Sinterklaas is erg trots op zijn Document. Maandenlang heeft hij met schrijver Bart Bosch gewerkt aan dit mooie boek. Nu kunnen alle kinderen een kijkje nemen in het dagelijks leven van Sint en Pieten. We zien hoe de Sint in bad gaat, waar hij het liefst zit, wat hij en zijn Pieten allemaal aan hebben, etc. Sinterklaas reikt het eerste exemplaar uit aan Annie, hoofdpersoon van de gelijknamige musical. Het tweede exemplaar en de volgende 149 geeft Sinterklaas graag aan Daphne Deckers, want ook kinderen in tehuizen hebben recht op een cadeautje met pakjesavond.

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al 46 jaar in voor kinderen die te maken krijgen met jeugdzorg, meestal als gevolg van een verstoorde thuissituatie. Het gaat daarbij in totaal om 250.000 kinderen (1 op de 20). Soms kunnen kinderen niet meer thuis blijven wonen, maar gaan naar een tehuis of pleeggezin. Daar worden ze goed opgevangen, maar ontbreekt het vaak aan budget voor de leuke dingen, die voor de meeste kinderen gewoon zijn. Een dagje uit, een weekje kamperen, een fiets, een speeltoestel bij het tehuis, kleding en een presentje met Sinterklaas. Kinderhulp springt financieel bij en zorgt dat dit beetje gewoon geluk werkelijkheid wordt. Met actie Pepernoot zorgt Kinderhulp dat 50.000 kinderen in Nederland die met jeugdzorg te maken krijgen, ook pakjesavond kunnen vieren.

Daphne Deckers is al ruim 5 jaar ambassadeur van Kinderhulp. In 2000 presenteerde zij Big Brother en maakte met de bewoners Sinterklaascadeautjes voor een tehuis in Alphen aan de Rijn. Daphne had toen geen idee dat er zoveel kinderen in Nederland in tehuizen wonen (ongeveer 12.000). Toen ze kort daarna werd gevraagd als ambassadrice, hoefde ze niet lang na te denken. Als haar agenda het toelaat zet ze zich in voor het fonds, en ook een deel van de opbrengst van haar boeken gaat naar Kinderhulp.

////////////

Voor informatie over Kinderhulp, Jan Wezendonk (directeur) 06 54 28 30 32 Voor informatie over het boek: Bart Bosch (auteur) 020 64 10 7070