Wereld Natuur Fonds Nederland

Persuitnodiging Wereld Natuur Fonds / Tourism Corporation Bonaire

Viering 25 jaar bonaire nationale marine park

Het Bonaire Nationale Marine Park bestaat dit jaar een kwart eeuw. Dat betekent dat de wateren rondom Bonaire al 25 jaar beschermd natuurgebied zijn. Dankzij de innovatieve samenwerking tussen de overheid, de duikindustrie en natuurorganisaties is het Bonaire Nationale Marine Park een succes geworden. De koraalriffen rond Bonaire zijn weliswaar niet ongeschonden, maar ze behoren nog steeds tot het beste wat het Caribische gebied te bieden heeft. Het duiktoerisme is mede daardoor uitgegroeid tot een belangrijke economische motor voor het eiland. De combinatie van natuurbeheer en duiktoerisme is goed voor ongeveer 1.000 permanente banen op het eiland en 25 miljoen euro aan jaarlijkse inkomsten. Tijdens dit jubileumjaar is het bovendien gelukt om het park financieel duurzaam en op eigen benen te krijgen. Dit alles is een prestatie van wereldformaat en dat willen wij graag met u vieren!

Namens het Wereld Natuur Fonds en de Tourism Corporation Bonaire nodigen wij u van harte uit tot het bijwonen van de feestelijkheden.

Aanwezig zijn onder andere Alexander Pechtold, minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties, dhr. Comenencia, Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen en Elsmarie Beukenboom, directeur van de Stichting Nationale Parken Bonaire.

WANNEER:
16 november 2005. Ontvangst vanaf 16:30 uur, aanvang 17:00 uur. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 18:00, aansluitend vindt een borrel plaats.

WAAR:
Antillenhuis, Badhuisweg 175 te Den Haag.

AANMELDEN:
Graag horen wij vooraf of wij kunnen rekenen op uw komst. U kunt zich aanmelden bij Esther Naber, persvoorlichter Wereld Natuur Fonds. Tel: 030-6937832, 06-29535947. Email: enaber@wwf.nl


-
Wereld Natuur Fonds
Boulevard 12
3707 BM Zeist