Provincie Groningen

Statencommissie naar Noord-Groningen 14 november 2005

Op woensdag 16 november a.s. gaat de Statencommissie Welzijn, Cultuur en Sociaal beleid in het kader van het gebiedsprogramma 'Samen werken aan sociale duurzaamheid in Noord-Groningen 2005-2008' op werkbezoek naar Noord-Groningen. De Statencommissie is hiervoor uitgenodigd door het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO Groningen).

Drie thema's staan deze dag centraal: Versterken van Jeugd & Jongerenwerk, Professionalisering peuterspeelzaalwerk en Zorg Advies Team (ZAT), Steunstee en Mantelzorg in de context van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Onderwerpen die de Statencommissie van belang acht. Het CMO-regioteam Noord-Groningen heeft een programma samengesteld waarbij de leeftijdscategorieën 0-12 jaar, 13-23 jaar en 65+ centraal staan. Hierop aansluitend worden de drie thema's belicht.

Het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling (CMO Groningen) is verantwoordelijk voor het gebiedsmanagement en biedt inhoudelijke ondersteuning van het gebiedsprogramma. Het gebiedsprogramma is tot stand gekomen uit een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Appingedam, Bedum, Ten Boer, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, De Marne, Winsum en de provincie Groningen.

14 november 2005