Nederlandse politieke webcasts genomineerd door VN Top

Noterik

14 november 2005

Nederlandse politieke webcasts genomineerd door VN Top. Volg Noteriks aanwezigheid op de WSIS op de blog:www.bestuuronline.nl/wsis

Deze week (16 november) vindt in Tunis de uitreiking plaats van de World Summit Awards tijdens de VN Top World Summit on the Information Society.

Noterik BV is met haar product BestuurOnline, ook bekend als Municipality Meeting Online, als een van 95 inzendingen uit 95 landen genomineerd tot een van de 5 best practices binnen de E-Government Category. Met behulp van de website www.bestuuronline.nl worden beeld en geluid van politieke vergaderingen verspreid via het Internet. In alle 8 categorieën gezamenlijk bevonden zich 742 inzendingen uit 169 landen.

Rapport van de Grand Jury, bestaande uit een groep internationale ICT-experts:

De Municipality Meeting Online applicatie gebruikt geavanceerde streaming media technologie. De applicatie is goed gestructureerd en eenvoudig te gebruiken; het biedt een robuuste, gebruiksvriendelijke interface die videodata, audiodata, sprekersinformatie, een interactieve chat, een stemmechanisme en aanvullende informatie integreert in één enkel scherm. De applicatie biedt up-to-date online informatie over politieke discussies en besluitvorming. Ook is de applicatie geschikt voor mensen met een handicap. Dit voorkomt dat er nieuwe vormen van uitsluiting plaats kunnen vinden. De content is begrijpelijk en toont het potentieel van multimedia in het presenteren van meetings zoals gemeenteraadsvergaderingen.

Volg Noteriks aanwezigheid op de WSIS op de blog: www.bestuuronline.nl/wsis

Twee van onze medewerkers doen via tekst, foto- en videomateriaal vanuit Tunis verslag van de WSIS. U kunt hierbij denken aan beelden van de verschillende gedemonstreerde projecten, interviews met bezoekers en een verslag van de prijsuitreiking.


---