Gemeente Den Haag

november 2005
GULDEN KLINKER VOOR DE PROF. MR. ANEMASCHOOL (15 november)

De prof. Mr. Anemaschool krijgt een Gulden Klinker. Op woensdag 16 november 2005 om 10.00 uur zal gemeenteraadslid de heer dr. J.P. Siwpersad (CDA) de Gulden Klinker officieel instraten voor de school aan de Eindstede.

Schoon, heel en veilig
Twee keer per maand houden de leerlingen van de Anemaschool met hun ouders op zaterdag een grote schoonmaak op het plein aan de voor- en achterkant van de school en omgeving. Ook struiken, heggen en bomen worden onderhouden. Uit de opbrengsten van de Jantje Beton loterij is een groot speeltoestel aangeschaft. Naast de instrating van de Gulden Klinker, wordt dit speeltoestel woensdag officieel in gebruik genomen.

Wie krijgt de Gulden Klinker?
Veel Hagenaars steken zelf de handen uit de mouwen om de buurt schoon, heel en veilig te maken. Zulke mensen zijn goud waard, vindt de gemeente Den Haag. Daarom is de Gulden Klinker ingesteld. Alle buurtbewoners, winkeliers of scholieren die samen iets doen om de leefomgeving leefbaarder te maken, kunnen een Gulden Klinker verdienen.

Instrating
De Gulden Klinker is verdiend, omdat de activiteiten om de leefbaarheid in en om de school te vergroten, meer dan een jaar zijn volgehouden. Gemeenteraadslid Siwpersad zal de klinker op woensdag 16 november om 10.00 uur instraten ter hoogte van de Eindstede 2.