Gemeente Beuningen


Mijlpaal voor inzameling batterijen

De inzameling van lege batterijen heeft afgelopen mei een bijzondere mijlpaal bereikt. Er zijn in Nederland sinds 1992 één miljard lege batterijen ingezameld, die op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier zijn gerecycled. Ook in Beuningen worden veel batterijen ingezameld. Vorig jaar zijn maar liefst 2568 kilo batterijen ingeleverd!

Niet in de afvalbak
Lege batterijen horen niet in de afvalbak of afvalzak. Ze zijn schadelijk voor het milieu. Als ze apart inleveren, kunnen de grondstoffen die erin zitten, nog eens worden gebruikt. In speciale verwerkingsfabrieken in Nederland, België, Frankrijk en Zwitserland worden de waardevolle metalen die zich in batterijen bevinden - o.a. nikkel, staal en zink - eruit gehaald. Daarvan worden weer nieuwe producten gemaakt, zoals zinken dakgoten, vangrails, maar ook nieuwe batterijen.

Landelijke campagne
Stichting Batterijen (STIBAT) voert een landelijke inzamelcampagne waarbij de consument kans maakt reischeques te winnen. U maakt kans op een van de honderden reischeques tot wel EUR3000,-. Schrijf uw naam, adres en telefoonnummer op een briefje (er is geen speciale bon nodig) en stop dit samen met 10 lege batterijen in een zakje. U kunt uw batterijen bij diverse winkels en op de gemeentewerf inleveren. Kijk voor de tien dichtstbijzijnde inleverpunten op www.legebatterijen.nl of bel gratis 0800-0225001.