Ingezonden persbericht


Bob Ross 'kunstwerken' van Bekende Nederlanders op eBay.nl

Opbrengst gaat naar goede doelen van BankGiro Loterij

Amsterdam, 16 november - Op online handelsplaats eBay.nl worden vanaf vandaag bijzondere 'kunstwerken' van tien Bekende Nederlanders geveild. De kunstwerken bestaan uit karakteristieke schilderijen, gemaakt tijdens de Uitmarkt in Amsterdam in een speciaal voor de BN'ers opgezette Bob Ross workshop. De totale opbrengst van deze bijzondere veiling komt ten goede aan één van de goede doelen van de BankGiro Loterij. De veiling duurt een week en alle kunstwerken hebben een startprijs van één euro.

Onder begeleiding van een certified Bob Ross instructor hebben onder andere Albert Verlinde, Showhost (en ook ook ambassadeur van de BankGiro Loterij) en Henk Schiffmacher, Tattoo kunstenaar, de penselen ter hand genomen tijdens de Uitmarkt in Amsterdam, om voor het goede doel hun schilderkunsten te tonen. Bob Ross is een Amerikaanse schilder, die bekend is geworden met zijn karakteristieke, snelle en effectieve manier van schilderen, waarbij binnen een half uur het doek gevuld is met prachtige natuurtaferelen, zoals een bergpartij, diverse watervallen en een meertje met bomen.

Naast Albert Verlinde en Henk Schiffmacher zijn ook Bas van der Schot, Cartoonist van het Algemeen Dagblad; Ronald Kraayeveld Hoofdredacteur kunsttijdschrift Tableau; Jan Deiters, Directeur Het Concertgebouw; Adriana Esmeijer, Directeur Prins Bernhard Cultuurfonds; John Vrieze, Directeur Cobra Museum; John Leighton, Directeur Van Gogh Museum; Joel Cahen Directeur Joods Historisch Museum en Louise van Teylingen, kunstenares, creatief geweest en worden ook hun kunstwerken geveild.

De veiling loopt tot en met 23 november en is vanaf de eBay homepage www.ebay.nl via een link te bereiken, of via the volgende link.

Over eBay®

Met 168 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel, waarbij het voor haar kenmerkende veilingprincipe voorop staat. eBay stelt gebruikers, zowel particulieren als bedrijven in staat om praktisch alles te verhandelen. Alle 33 internationale eBay-sites staan met elkaar in verbinding, waardoor wereldwijd iedereen kan participeren in lopende veilingen. Onlangs werden de resultaten van het derde kwartaal 2005 aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay winstgevend.

Over BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij steunt goede doelen die werken aan het behoud van cultuur en de verbetering van welzijn in Nederland. Circa 1 miljoen deelnemers spelen elke maand mee voor 6,50 euro (13 trekkingen per jaar), waarvan 50% bestemd is voor het goede doel. Dankzij de vele deelnemers van de BankGiro Loterij is er in 2004 47 miljoen euro verdeeld over 23 goede doelen op het gebied van cultuur en welzijn, te weten: ANP Historisch Fotoarchief, Cobra Museum, Het Concertgebouw, Hermitage Amsterdam, De Hollandsche Molen, Joods Historisch Museum, Kröller-Müller Museum, Mauritshuis, Nationaal Comité 4 en 5 mei, Nationaal Monument Sint-Jan, Nederlands Openluchtmuseum, Het Nieuwe Rijksmuseum, Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rijksmuseum Amsterdam, SKaN-fonds, St. Fondsenwerving Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers, Stichting DOEN, Stichting Dutch Painters Support, Stichting Museumkaart, Van Gogh Museum, Vereniging Hendrick de Keyser en de Young Pianist Foundation.