Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 16-11-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT Op de Rijnlaan vond dinsdagmiddag een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Omstreeks 22.15 uur reed een 26-jarige man op zijn fiets over de Rijnlaan. Achter de man kwam een scooter met twee opzittenden aanrijden. Op het moment dat de scooter de fietser passeerde, greep de passagier de mobiele telefoon uit de handen van de 26-jarige fietser. De jongens op de scooter reden weg in de richting van de Waalstraat. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel. 0900 88 44.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT In de nacht van dinsdag 15 op woensdag 16 november heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 01.15 uur ter hoogte van de Berekuil een auto met zeer hoge snelheid rijden. De achtervolging werd ingezet en op de Waterlinieweg kon de 31-jarige bestuurder uit Utrecht aan de kant gezet worden. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 280 ug/l uit. Met een bekeuring voor te hard rijden, een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur werd de Utrechter naar huis gestuurd.

UTRECHT Omstreeks 01.40 uur zag een motoragent ter hoogte van de Amsterdamsestraatweg een scooterbestuurder slingerend over de weg rijden. De bestuurder slingerde zo erg dat hij een fietser onderuit reed tijdens het inhalen. De fietser raakte niet gewond.

De motoragent heeft de 38-jrige bestuurder uit Utrecht aan de kant gezet en een eerste blaastest laten uitvoeren. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 790 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd.

Man aangehouden na inbraak in auto

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden omdat hij een inbraak in een auto had gepleegd.

Door getuigen werd omstreeks 20.15 uur gezien dat een man een auto openbrak op de Oudenoord. De politie werd gebeld en aan de hand van een goed signalement konden agenten enkele minuten later een 25-jarige man uit Utrecht op de Oudenoord aanhouden. Uit de politiesystemen bleek dat de Utrechter een veelpleger was. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Op de St. Jacobsstraat heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Door de beveiliging was omstreeks 17.10 uur gezien dat een man kleding probeerde te stelen. De beveiliging greep in en hield de 29-jarige dief uit Utrecht aan. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man meegenomen naar het bureau. Hier bekende de man dat hij de kleding ter waarde van ruim 200,= - wilde stelen. Hij kreeg een proces-verbaal en een winkelverbod van een jaar.