Gemeente Heiloo


Woonwaard en Heiloo ondertekenen exploitatieovereenkomst

Woonwaard Noord-Kennemerland en gemeente Heiloo hebben maandag 14 november jl. de exploitatieovereenkomst voor de ontwikkeling van Stationsomgeving West ondertekend. Hiermee is wederom een belangrijke stap genomen om een impuls te geven aan het stationscentrum van Heiloo.

Met de ondertekening van deze exploitatieovereenkomst worden er afspraken vastgelegd voor de ontwikkeling van de locaties BP en voormalig Beja terrein aan de westkant van het station. Gemeente Heiloo en Woonwaard hebben als doel om in dit gebied, binnen gemeentelijke kaders, gezamenlijk woningbouw en voorzieningen te realiseren. Hiertoe verkoopt de gemeente de gronden aan Woonwaard.

In de overeenkomst is vastgelegd dat de plannen die door Woonwaard worden ontwikkeld, moeten voldoen aan de door de gemeente vastgestelde kwaliteitseisen. Opgenomen zijn onder meer het beeldkwaliteitplan, het door de raad vastgestelde bestemmingsplan, Woonkeur, het politiekeurmerk, Duurzaam Bouwen en de Kwaliteitsvoorschriften Openbare ruimte van de gemeente Heiloo. Woonwaard werkt bij deze ontwikkeling samen met Van Wijnen ontwikkeling Noord B.V.

Woonwaard Noord-Kennemerland en gemeente Heiloo zijn tevreden met het bereiken van overeenstemming. Woonwaard start met het voorbereiden van de ontwikkelingen. Alle partijen zien deze met belangstelling tegemoet.