Gemeente Beuningen


Registratie politieke partijen gemeenteraadsverkiezing

Politieke groeperingen, die geregistreerd zijn voor de verkiezing van de Tweede Kamer of Provinciale Staten, zijn ontheven van de plicht om zich voor de komende gemeenteraadsverkiezing te laten registreren. Plaatselijke politieke groeperingen die bij de vorige gemeenteraadsverkiezing een geldige kandidatenlijst hebben ingeleverd, hoeven zich ook niet voor de komende verkiezing te laten registreren.

Registratie is wel nodig als de groepering onder een andere naam/aanduiding wenst deel te nemen of een samenvoeging wil aangaan met een andere groepering die in 2002 geen geldige kandidatenlijst heeft ingeleverd.
Politieke partijen die niet ontheven zijn van de plicht tot registratie moeten uiterlijk 11 december 2005 een verzoek hiertoe indienen bij het centraal stembureau van de gemeente Beuningen. Bij dit verzoek moet de groepering het volgende inleveren:

a. een afschrift van de notariële akte waarin de statuten van de vereniging zijn opgenomen;
b. een bewijs van inschrijving in het verenigingsregister afgegeven door de Kamer van Koophandel;
c. een bewijs van betaling van de waarborgsom van EUR 112,50; d. een verklaring van de politieke groepering houdende aanwijzing van de gemachtigde en plaatsvervangend gemachtigde bij het centraal stembureau;

Na inlevering van een geldige kandidatenlijst voor de komende verkiezing ontvangt de groepering de waarborgsom weer terug. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Inwoners, tel. 024-6780800.