Politie Hollands Midden

Datum: 16 november 2005

Katwijk Betrapt bij stelen benzine

Een bewoner van de Jacob Catsstraat betrapte dinsdag 15 november, rond 21.00 uur, een 37-jarige in Noordwijk verblijvende man bij het stelen van benzine uit een aan de straat geparkeerde auto. De bewoner zag op straat iemand onder een auto wegduiken, rook een sterke benzinelucht en zag vervolgens dat de verdachte met een pannetje benzine aan het opvangen was om dit vervolgens in een plastic fles te doen. Hij greep de benzinedief in zijn kraag en droeg hem over aan de gebelde politie. De verdachte is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiden Aanhoudingen na aantreffen flatscreens

De politie controleerde op woensdag 16 november, rond 03.00 uur, op de Bargalaan een auto met daarin twee mannen uit Utrecht van 24 en 26 jaar. In de kofferbak van de auto lagen twee flatscreens en een breekijzer. De mannen konden daarover geen duidelijke verklaring geven en werden aangehouden. De politie onderzoekt of de flatscreens van diefstal afkomstig zijn of dat de mannen mogelijk inbraken op hun geweten hebben. De Utrechters blijven zolang vastzitten.

Leiden Rijden onder invloed

De politie controleerde op woensdag 16 november, rond 01.40 uur, op de Willem de Zwijgerlaan een 42-jarige automobilist uit Leiden. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 500 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Inbreker op heterdaad aangehouden Agenten reden op woensdag 16 december, tijdens hun nachtelijke surveillance, over de Apothekersdijk waar zij werden aangesproken door een man. Deze man vertelde dat hij op de Boommarkt glasgerinkel had gehoord. Agenten zijn direct naar de Boommarkt gereden en zagen daar een man uit een raam van een restaurant klimmen. De man had in zijn handen een stereotoren vast. De agenten gingen de man achterna en konden hem ter hoogte van de Kabeljauwsteeg aanhouden. De eigenaar van het restaurant werd in kennis gesteld en heeft aangifte gedaan bij de politie. De verdachte, een 25-jarige Leidenaar, is ingesloten.

Boskoop Aanhouding Agenten kregen op dinsdag 15 november, omstreeks 20.45 uur, de melding dat een man zich verdacht ophield bij de boten op de Jachthaven Otweg. De politie is ter plaatse gegaan en trof de getuige aan die de politie had gebeld. Met behulp van aanwijzingen van de getuige konden de agenten een verdachte man aanhouden die juist van een boot afkwam. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft verklaard vaker op boten te verblijven voor onderdak. De man heeft de man ingesloten en maakt proces-verbaal op.

Gouda Aanhouding man met schroevendraaier op zak

De politie controleerde op woensdag 16 november, rond 00.50 uur, op de Rietzoom een 43-jarige man uit Gouda. De man reed daar op zijn fiets zonder verlichting. De man leek geschrokken waarop hij door de agenten nader werd gecontroleerd. Daarbij kwam een schroevendraaier uit zijn broekzak. Aangezien het ingevolge de Algemene Plaatselijke Verordening niet toegestaan is om dergelijke werktuigen geschikt om in te breken zo over straat te vervoeren werd hij aangehouden. De politie onderzoekt of de schroevendraaier mogelijk gebruikt is bij inbraken. De verdachte is nog ingesloten.

Gouda Diefstal uit woning, auto ontvreemd De politie onderzoekt een insluiping in een woning aan de Burgemeester van Martenssingel. Op dinsdag 15 november, in de avond, zijn dader(s) via de achterzijde de woning binnengedrongen. Zij hebben onder andere een geldbedrag, een GSM en de auto sleutels buit weten te maken. Met de auto sleutels in het bezit hebben zij de auto die voor het huis ging ontvreemd. De auto, een blauwe Opel Zafira, staat gesignaleerd als gestolen, zodat de auto opgespoord kan worden. Het onderzoek wordt voortgezet.

Nieuwerkerk a/d IJssel Politie vordert rijbewijs in

De politie controleerde op woensdag 16 november, rond 00.10 uur, op de Vijverzicht een 41-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 925 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --