Golfen binnenkort gewoon in de sportschool?

Protee united

Zaltbommel, 16 november 2005

PERSBERICHT

Eerste Fitness Indoor Golf Open enorm succes
Golfen binnenkort gewoon in de sportschool?

Hoe kunnen fitnesscentra zich onderscheiden en zo de gunst van de klant winnen? Dat was het thema tijdens de drukbezochte Fitnessvakdagen 2005 die werden gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht op 4, 5 en 6 november. ProTee United speelde hierop in door ter plekke de eerste Fitness Indoor Golf Open te organiseren. Een golfwedstrijd met een geavanceerde golfsimulator, waarmee bezoekers direct kennis konden maken met indoor golfmogelijkheden.

Indoor golf naast squash en andere populaire sporten
Fitness- en sportcentra zijn in hun concurrentiestrijd continu op zoek naar mogelijkheden om nieuw publiek aan te trekken. De golfer is een belangrijke doelgroep die fitnesscentra graag binnen hun muren ontvangen. Sinds kort kan dat, want naast populaire sporten, zoals fitness, aerobics en squash, kan nu ook indoor golf aangeboden worden. Daarbij staat de 'ProTee Golf Simulator 2005' centraal. Een simulator die werkt met echte golfclubs en, als de omgeving het toelaat, met een harde golfbal. Gebruikers kunnen golfen op een virtuele driving range of een realistische 18-holes golfbaan, uitgerust met bunkers, bomen en waterhindernissen. Gewoon binnen, in de verwarmde sportschool. Vooral 's winters een luxe waar golfers graag gebruik van maken.

Fitnesscentra hebben veel belangstelling
Dat fitness- en sportcentra veel belangstelling hebben voor deze nieuwe mogelijkheid, bleek uit de continue stroom kijkers die de simulator trok. Ook het aantal deelnemers aan het toernooi was ver boven verwachting. Kan golfen binnenkort dan ook gewoon in de sportschool? Als het aan de winnaars van de longest drive wedstrijd ligt, ongetwijfeld wel. De winnaars zijn:

-Dames: Kristen Middelman van Enraf Nonius met 205 meter
-Heren: Frise Swieringa van Nutrisence met 258 meter

Over ProTee United
ProTee United B.V. ontwikkelt, implementeert en onderhoudt geavanceerde golfsimulatie producten voor consumenten en ondernemingen wereldwijd. Het hoofdkantoor, de showroom en het wereldwijde distributiecentrum voor de golfsimulator producten zijn gevestigd in Zaltbommel.