Gemeente Oss


16/11/2005 - Benoeming nieuwe wijk- en dorpsraden

Op 1 januari 2003 is de gemeente Oss gestart met de wijk- en dorpsraden `nieuwe stijl'. In de gemeente Oss zijn vijf wijk- en vier dorpsraden actief. Elke raad heeft zeven leden. Zij zijn officiële adviseurs van het college van burgemeester en wethouders. Van de wijk- en dorpsraden `nieuwe stijl' wordt gevraagd vanaf het begin over de ontwikkelingen in hun werkgebied mee te denken en de mening van de inwoners te vertegenwoordigen, met name over zaken die met leefbaarheid in wijken en dorpen te maken hebben.

Zet uw mening om in daden

De eerste zittingsperiode van de wijk- en dorpsraden `nieuwe stijl' loopt tot 7 maart 2006. Tegelijk met de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad - dinsdag 7 maart 2006 - is ook de benoeming van de nieuwe wijk- en dorpsraden. Voor deze nieuwe zittingsperiode van vier jaar is de gemeente Oss - samen met de zittende wijk- en dorpsraden op zoek naar mensen die zich betrokken voelen bij wat er zich in hun wijk of dorp afspeelt. Nu is er voor u de kans om die betrokkenheid om te zetten in praktische daden door zitting te nemen in de wijk- of dorpsraad.

Deze week presenteren alle negen raden uit de wijken en kernen van de gemeente Oss zich in Oss Actueel. Wilt u weten of het wijk- of dorpsraadswerk iets voor u is, lees dan eens wat uw eigen raad daar over te vertellen heeft.

Berghem
Megen Haren Macharen
Ravenstein
Herpen
Centrum Krinkelhoek Mettegeupel Oss Zuid
Oss Noordwest
Ruwaard
Schadewijk

Voordracht of verkiezingen

Wijk- en dorpsraden kunnen zelf kiezen of zij de leden van hun raad willen benoemen door verkiezingen of door voordracht via de zittende raad. Zoals het er nu naar uit ziet, zijn er acht raden die kiezen voor het voordragen van de leden; alleen de dorpsraad Berghem gaat voor verkiezing van de leden, zoals dat ook voor de gemeenteraad gebeurt. De inwoners van Berghem kunnen op 7 maart 2006 niet hun stem uitbrengen voor een nieuwe gemeenteraad, maar ook voor de nieuwe dorpsraad.