Gemeente Soest

Nassauplantsoen

Datum: 16/11/2005

Afvalcontainers komen terug op Nassauplantsoen

Uit een proef van de gemeente Soest blijkt dat er meer gescheiden afval wordt ingeleverd in afvalcontainers aan het Nassauplantsoen, dan in containers op het parkeerterrein achter het VVV-kantoor. De proef met de verschillende locaties werd uitgevoerd naar aanleiding van bezwaren van omwonenden tegen de locatie Nassauplantsoen. De omwonenden van beide locaties zijn op de hoogte gesteld van de uitkomsten van de proef. De afvalcontainers worden eind deze week teruggeplaatst aan het Nassauplantsoen.

De proef met de verplaatsing van de afvalcontainers van het Nassauplantsoen naar het parkeerterrein achter het VVV-kantoor/postkantoor aan de Steenhoffstraat, duurde vier maanden, van 1 juli 2005 tot 1 november 2005. Na overleg met de omwonenden die bezwaar maakten tegen de locatie Nassauplantsoen, heeft het college ingestemd met de proef. Doel van de proef was te achterhalen welke van de locaties het meeste oplevert, ofwel waar de hoogste hoeveelheid glas, papier en textiel gescheiden wordt ingeleverd.

Tijdens de proefperiode is de hoeveelheid glas, papier en textiel die werd ingeleverd, bijgehouden. De gemeente heeft de meetresultaten uit de proefperiode vergeleken met de resultaten van vorig jaar toen deze containers nog aan het Nassauplantsoen stonden.

In onderstaande tabel zijn de resultaten weergegeven:

Glas *

Papier

Textiel
Nassauplantsoen

1384

100%

75%
Steenhoffstraat

798

55%

38%


* de vullingsgraad van de glascontainers is uitgedrukt in kilogrammen per container per maand

Uit de resultaten blijkt dat er aanzienlijk meer glas, papier en textiel gescheiden wordt ingeleverd aan het Nassauplantsoen dan aan de Steenhoffstraat.

Op grond van de resultaten heeft het college besloten om de afvalcontainers op korte termijn terug te plaatsen naar Nassaplantsoen. Dit gebeurt op vijdag 18 november. Voor het eind van dit jaar worden de containers ondergronds geplaatst. Over de exacte locatie vindt nog overleg plaats.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer