AutoRai

Porsche mag nieuw centrum bouwen in Weissach

(11/16/2005)
De technische commissie van de gemeente Weissach heeft de bouwaanvraag van Porsche voor een aandrijfcentrum goedgekeurd. Daarmee kan de autofabrikant al medio november beginnen met de noodzakelijke voorbereidingen op het terrein van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Weissach.
Het gaat bij de nieuwbouw om een gecombineerd werkplaats- en kantoorgebouw, waarin binnenkort alle ontwikkelingsactiviteiten op het gebied van aandrijftechniek (motor / transmissie), alsmede de bijbehorende prototypebouw zullen worden samengebracht. Tegelijkertijd worden daar ook ontwikkelingswerkzaamheden geïntegreerd voor de nieuwe sportcoupé âPanameraâ, die in 2009 op de markt moet komen. De eerste bouwfase van het gebouw zal eind 2006 gereed zijn, zodat het begin 2007 kan worden betrokken. De investering bedraagt meer dan 15 miljoen euro. Nadat de totale bouw is afgerond, zullen uiteindelijk meer dan 500 medewerkers actief zijn in het aandrijfcentrum. Dit aantal is inclusief de personen die Porsche, in het kader van de ontwikkeling van de âPanameraâ, op dit moment aan het werven is en in de toekomst nog verder zal werven.

Een technisch ogende metalen façade zorgt ervoor dat men van buitenaf niet naar binnen kan kijken in het vier etages tellende aandrijfcentrum. Aangezien het pand gedeeltelijk tegen een helling wordt gebouwd, zijn uitgebreide uitgravingwerkzaamheden nodig. Mede hierdoor zal het bouwverkeer in en om Weissach de komende maanden flink toenemen.