Gemeente Coevorden

Woonservice Drenthe en gemeente werken samen bij uitbreiding De Schoel in Sleen

Woonservice Drenthe en gemeente Coevorden gaan een samenwerkingsovereenkomst aan voor de herontwikkeling van het gebied aan de Drostenstraat en Lottingstraat in Sleen. Op het terrein van de voormalige gemeentewerf en brandweerkazerne in Sleen gaat Woonservice Drenthe nieuwe woningen realiseren.

De ontwikkeling vindt plaats op het terrein van de voormalige gemeentewerf aan de Drostenstraat te Sleen. Zo wordt de oude brandweerkazerne en de voormalige gemeentewerf in het voorjaar 2006 gesloopt. Het herontwikkelingplan van Woonservice Drenthe voorziet in de uitbreiding van het bestaande woonzorgcomplex De Schoel te Sleen. Woonservice Drenthe gaat uit van een uitbreiding van 25 appartementen. Naast deze uitbreiding biedt het plan ruimte aan een aantal vrijstaande en zes twee-onder-kap-woningen.

De start van de nieuwbouw is gepland voor de zomer 2006, waarbij het eerst wordt begonnen met de uitbreiding van het woonzorgcomplex. Daarna volgt de bouw van de twee-onder-kap-woningen. De uitgifte van de kavels voor de vrijstaande woningen zal waarschijnlijk begin 2007 plaatsvinden. In oktober 2003 is het bestemmingsplan De Schoel te Sleen vastgesteld door de gemeenteraad. In mei 2004 is dit plan door Gedeputeerde Staten van Drenthe goedgekeurd.