Gemeente Coevorden

Algemeen Maatschappelijk Werk gaat prestatiecontract aan met gemeente

Vandaag ondertekenden wethouder P. Snijders namens de gemeente en voorzitter de heer J. de Vries en algemeen adjunct F. Westenbrink van de stichting Algemeen Maatschappelijk Werk (AMW) een contract, waarin zowel de financiering als de te behalen resultaten van het Algemeen Maatschappelijk Werk voor de komende 4 jaar zijn vastgelegd. Hierdoor ontstaat duidelijkheid over wat de gemeente mag verwachten voor het geld dat zij ter beschikking stelt.

Het maatschappelijk werk in Coevorden, eerder onderdeel van de toenmalige gemeente Coevorden, is na de gemeentelijke herindeling verzelfstandigd en samen met het maatschappelijk werk Sleen ondergebracht bij de stichting Algemeen Maatschappelijk Werk in de gemeente Coevorden (AMW Coevorden). Sinds 1 januari 2002 is AMW Coevorden operationeel en beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente. AMW Coevorden is kosteloos voor de mensen die er gebruik van maken doordat de gemeente het werk volledig financiert.

Belangrijk onderdeel van het contract is dat de stichting AMW Coevorden ook duidelijk moet maken of cliënten tevreden zijn over de dienstverlening. Na afronding van de hulpverlening wordt mensen dan ook gevraagd een enquête in te vullen. Zo kunnen inwoners van de gemeente invloed hebben op de kwaliteit van de dienstverlening. De gemeenteraad van Coevorden heeft aangegeven dat de overeenkomst een essentieel element is in de subsidierelatie. Hier wordt nu invulling aan gegeven.