Politie Groningen

Persberichten woensdag 16 november 2005

Provincie Groningen 16-11-2005 -

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Groningen, Verlengde Hereweg: aantal geregistreerde voertuigen: 794, aantal overtredingen: 66, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1200, aantal overtredingen: 42, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Doezum ,Provincialeweg : aantal geregistreerde voertuigen: 180, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.
Ten Boer , Provincialeweg N360 : aantal geregistreerde voertuigen: 1110, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane Kolham , Hoofdweg : aantal geregistreerde voertuigen: 800 , aantal overtredingen: 91 , hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid:50 km/uur.
Appingedam, Delfzijlsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 161, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen/Haren: gewonden door aanrijdingen A28
Bij vier aanrijdingen op de A28 tussen de afslag Groningen-Zuid en Haren zijn dinsdagmorgen drie gewonden gevallen. De eerste aanrijding was een eenzijdig ongeval. Een 26-jarige automobilist uit Harkstede reed op de linker weghelft en moest plotseling remmen in verband met stilstaand verkeer. Om een aanrijding te voorkomen, week hij uit naar rechts en verloor de macht over het stuur. Hij kwam tegen de vangrail tot stilstand. Zijn auto raakte flink beschadigd en werd afgesleept. Door deze aanrijding ontstond een file. Vervolgens ontstond nog een aanrijding, waarbij drie personen gewond raakten. Een 30-jarige automobiliste uit Groningen botste op de linker weghelft op een 28-jarige automobilist uit Appingedam, die voor haar reed. Op de rechter weghelft remde een 45-jarige automobiliste uit Groningen en een 26-jarige automobiliste uit Groningen kon haar niet meer ontwijken. Door deze aanrijdingen botste de 30-jarige ook nog op de 26-jarige. Zij raakten beiden gewond. De 30-jarige is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. Haar inzittende, een vrouw uit Eelde, en de 26-jarige vrouw zijn met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. Hun autos liepen flinke schade op en werden afgesleept. Korte tijd later onstond op het Julianaplein nog een aanrijding met alleen blikschade. In totaal waren negen voertuigen betrokken bij de aanrijdingen. Rond 10 uur was de weg weer vrij. De politie heeft rapportages gemaakt van de aanrijdingen.

Winschoten: drugsdealer aangehouden
Het Winschoter Overlastteam heeft maandagmiddag na klachten uit de omgeving een 38-jarige inwoner van Winschoten aangehouden die verdacht wordt van het dealen van drugs vanuit zijn woning aan de Beertsterstraat. In zijn woning werd onder meer een zak wiet van 100 gram aangetroffen en 142 gram wiet verdeeld over verschillende kleine zakjes. Verder werd er 40 gram hasj gevonden, een elektronische weegschaal en een klein bedrag aan contant geld. De man is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Hij heeft afstand gedaan van de drugs. De politie hield het pand al enkele weken in de gaten. Vorige week en afgelopen maandag werden drie personen afgevangen die een kleine hoeveelheid softdrugs hadden gekocht. Vervolgens werd de woning van de 38-jarige bewoner doorzocht.

Reeds eerder was er in februari van dit jaar een inval in het betreffende pand geweest in verband met een hennepkwekerij. Er zijn toen enkele honderden stekjes en planten meegenomen, alsmede apparatuur zoals assimilatielampen en ventilatoren. Tevens is door Essent de stroom afgesloten, omdat deze illegaal werd afgetapt. In oktober heeft de politie ook al softdrugs bij de 38-jarige verdachte aangetroffen. Hiervan is toen ook proces-verbaal opgemaakt. De politie zal de bevindingen tevens rapporteren aan de gemeente.

Hoogezand: automobilist onder invloed
Een 42-jarige automobilist uit Hoogezand is dinsdagnacht op de Goeman Borgesiusstraat in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed. Hij bleek 1.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij bleek vaker voor rijden onder invloed bekeurd te zijn. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.