Politie Flevoland

Verkeerscontroles Verkeershandhavingsteam

Flevoland 16-11-2005 - Bij verkeerscontroles langs de Zeewolderdijk en de Knardijk zijn dinsdag 52 bekeuringen uitgedeeld. De controles richtten zich op alle aspecten van verkeershandhaving: gordels (11x), snelheid (30x met laser en 6x met video), handsfree bellen (1x), rijden over de doorgetrokken streep (2x) en technische mankementen (2x).

Een 35-jarige automobilist uit Ermelo moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij op de Knardijk reed met 143 km per uur, waar 80 km per uur is toegestaan.
Vanwege werkzaamheden aan de A6 neemt veel verkeer de sluiproutes van de Vogelweg en de Ibisweg en is ook daar gecontroleerd. Van drie bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Op de Vogelweg reed een 39-jarige automobilist uit Lelystad met een snelheid van 136 km per uur (131 na correctie). Een 29-jarige automobilist uit Nagele haalde op dezelfde weg een snelheid van 138. De toegestane maximumsnelheid is 80 km per uur.
Een 41-jarige automobilist uit Loosdrecht moest zijn rijbewijs inleveren na het overschrijden van de maximumsnelheid op de Oostvaardersdijk. Hij reed 140 km/u (na correctie 135 km/u), waar 80 km/u is toegestaan.

Bij een laserguncontrole op de Spoordreef ter hoogte van de Oreganoweg is dinsdagmiddag het verkeer vanaf de Markerkant richting het station gecontroleerd. Met de lasergun zijn in totaal 21 snelheidsovertredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 85 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan. Twee bestuurders belden niet handsfree en ontvingen daarvoor eveneens een bekeuring.