Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

16-11-2005
Nieuwe wijk Kerkebogten zorgt voor meer Eersel

Meer Eersel
Vanaf volgend jaar kan de contente mens nog contenter worden. Want met Kerkebogten komt er meer Eersel. Deze nieuwe wijk wordt gebouwd tussen 2006 en 2015 en is gesitueerd in het zuidoosten. Kerkebogten verrijst aan de rand van het buitengebied, kijkt uit op de Willibrorduskerk en ligt op loopafstand van de Markt. Kerkebogten maakt Eersel compleet. De wijk vormt de sluitende schakel die het dorp afmaakt.

Voor jong en oud
Wat kunt u zoal verwachten van deze nieuwe wijk? Met Kerkebogten ontstaat meer ruimte om te leven. Het wordt een wijk waar jong en oud zich thuisvoelen, met huur- en koopwoningen en uitgebreide faciliteiten voor zorg en welzijn. Kerkebogten is een wijk voor alle leeftijden: voor starters op de woningmarkt, tweeverdieners, gezinnen met kinderen, doorstromers, gepensioneerden en senioren die zorg nodig hebben.

Dorpskarakter van Eersel
Hoe komt Kerkebogten eruit te zien? Het wordt vooral een groene wijk die het dorpskarakter van Eersel in zich heeft. De stijl van bouwen weerspiegelt het Eersel zoals u dat kent. Huizen, gebouwen en appartementen krijgen een architectuur die eigen is aan de omgeving: de Kempische stijl. Kerkebogten wordt bovenal een levendige wijk. Er is ruimte voor een gemengd publiek en door de opzet van de buurt wonen oud en jong naast elkaar.

Eerste fase
Waar liggen de prioriteiten en wat wordt er precies gebouwd? Omdat Kerkebogten een omvangrijk project is, wordt het gerealiseerd in drie fasen: fase 1 van 2006-2008, fase 2 van 2009-2014 en fase 3 in 2015. De eerste fase staat vooral in het teken van koopwoningen, huurwoningen, servicewoningen en zorg. Daarnaast komen er onder andere een kinderdagverblijf, een winkeltje voor de 'vergeten' boodschappen, een welzijnsaccommodatie en een medisch centrum. De tweede en derde fase omvatten huur- en koopwoningen in alle categorieën.

Eigentijdse voorzieningen
Voor wie is Kerkebogten ideaal? Voor iedereen die gesteld is op een leefbare woonomgeving! Dat wil zeggen dat kinderen lekker op straat kunnen spelen, bewoners de gelegenheid hebben om elkaar te ontmoeten en ouderen zich geborgen voelen. De inrichting van de straten houdt hier rekening mee. Om de leefbaarheid bij woon- en zorgclusters verder te bevorderen wordt er ondergronds geparkeerd. Andere ontwikkelingen die de aandacht hebben zijn onder meer duurzame energie, domotica en glasvezeltechniek. Door hierin te investeren krijgt leefbaarheid opnieuw een extra dimensie. Meer informatie over Kerkebogten is te vinden op deze site.