Nederland stuurt 160.243 kaarten naar zieke kinderen

Cliniclowns nederland

CliniClowns actie 'Kaart voor Kind' groot succes

Nederland gaf de afgelopen weken massaal gehoor aan de oproep van CliniClowns om zoveel mogelijk kaarten naar zieke kinderen te sturen. Vanochtend maakte ambassadeur Jack van Gelder in miniatuur Nederland Madurodam het eindtotaal van de actie 'Kaart voor Kind' op ludieke wijze bekend. CliniClowns ontving maar liefst 160.243 leuke, lieve, bijzondere kaarten. Met de kaartenactie wil CliniClowns extra aandacht vragen voor zieke kinderen in Nederland en hen op een speciale manier in het zonnetje zetten.

De 160.243 kaarten zijn afkomstig van ouderen, jongeren en leerlingen van basisscholen; iedereen deed mee. Een greep uit de kaarten: 'Hallo zieke kinderen. Ik hoop samen met heel Nederland dat jullie gauw beter worden. Ik hoop ook dat jullie heel vaak een CliniClown bij jullie bed krijgen want dan vergeet je je pijn even en ik kan het weten want ik heb ook een keer een CliniClown op bezoek gehad'. 'Lieve lieverd, ik wens je zon, geluk, liefde en een grote lach. Niet alleen voor nu maar voor elke dag!'. 'Lieve jij, ik hoop dat je kamer leuk is en dat je ene lieve dokter hebt'. 'Ik ving deze zonnestraal. Misschien dat jij hem kunt gebruiken'.

CliniClowns is verrast door de vele en bijzondere kaarten. Robert-Jan Vermeulen, namens CliniClowns: 'Het is ongelooflijk hoeveel mensen bezig zijn geweest met plakken, knippen, kleuren, tekenen en schrijven van kaarten. Veel persoonlijke boodschappen zijn hartverwarmend en laten je glimlachen. We hopen dat de kinderen die de kaarten krijgen, vooral ook dat laatste doen en zo hun ziek zijn even vergeten. Daar gaat het ons tenslotte om'.

Ook leden van de Tweede Kamer en tv-presentatoren klommen in de pen. Zoals presentatoren Chris en Vivienne van At Nick bij Nickelodeon, presentatrice Myrna Goossens, presentator Bas Westerweel, voetballers Frank en Ronald de Boer, de fractievoorzitter van de PvdA Wouter Bos en de voorzitter van de Tweede Kamer Frans Weisglas.

De CliniClowns delen de komende weken de kaarten aan de kinderen uit in de instellingen en ziekenhuizen waar zij wekelijks spelen, verspreid over heel Nederland.

Week van de Rode Neus
De onthulling van het aantal kaarten is het hoogtepunt van de 'Week van de Rode Neus' die vorige week plaatsvond. Een keer per jaar vraagt CliniClowns extra aandacht voor alle zieke kinderen in Nederland. In deze week biedt CliniClowns extra afleiding en plezier aan zieke kinderen en zet hen op verrassende wijze in het zonnetje. Naast de kaartenactie vonden in deze week opvallende activiteiten plaats zoals het Kindergala, de CliniClowns Award en de uitreiking van de Gouden Neus.

Stichting CliniClowns Nederland
CliniClowns Nederland biedt afleiding en plezier aan zoveel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, handicap of trauma. De CliniClowns laten de kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten ze gewoon weer even kind zijn. Ineens hoeft er niets en kan het alle kanten op, afhankelijk van wat het kind wil en kan. Op dit moment spelen bijna 60 CliniClowns in ruim 100 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Via Villa Neuzenroode.nl spelen de CliniClowns ook voor langdurig zieke kinderen die thuis worden verzorgd.

Kijk voor meer informatie over de actie op www.cliniclowns.nl/kaartvooreenkind


Noot voor de redactie (