Socialistische Partij

Veiligheid gaat boven alles

16-11-2005 * Blijkens een bericht in de krant van vorige week laat de veiligheid op de ferry tussen Amsterdam en IJmuiden nog te wensen over. `Een half jaar nadat de Onderzoeksraad voor veiligheid de noodklok luidde over de veiligheid van de Fast Flying Ferry's op het Noordzeekanaal, zijn aan boord de aanbevolen maatregelen nog niet genomen.'

'Passagiers krijgen geen uitleg hoe te handelen bij een ongeval of waar de reddingsvesten zich bevinden. Ook aanbevelingen om de veiligheidsvoorzieningen te verruimen zijn genegeerd.' Aldus de krant.

De SP wil weten wat de provincie die medeverantwoordelijk is voor de veiligheid van haar inwoners met deze informatie gaat doen. Volgens Connexxion namelijk, de uitbater van de ferry, gaan de eisen van de Onderzoeksraad veel verder dan de wet stelt, en hoeven zij al die aanbevelingen dus ook niet te doen. De SP is van mening dat de veiligheid boven alles gaat en dat eventueel desnoods de wet moet aangepast. De SP wil weten wat de provincie daarvan vindt. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld.
Zie ook:
* Schrifelijke vragen over de veiligheid van de draagvleugelboten