Gemeente Den Haag

november 2005
Echte 'Haagse' schrijfwedstrijd over vrede en recht voor scholieren (16 november)

Op zoek naar de beste auteur in de stad
Den Haag, 16 november 2005. Het college wil graag een schrijfwedstrijd voor Haagse scholieren met als onderwerp recht en vrede. Op initiatief van Thessa Oosterholt en Ageeth van den Heuvel van de VVD-fractie heeft de gemeente onderzocht of het mogelijk is een wedstrijd uit te schrijven. Wethouder Pierre Heijnen (Onderwijs, Sociale Zaken en Werkgelegenheidsbevordering en Integratie) is enthousiast over het idee. "Jongeren worden geprikkeld na te denken over vrede en recht. Een onderwerp dat in de schijnwerpers staat en waar Den Haag zich als internationale stad van recht en vrede mee wil profileren. Ik ben heel benieuwd hoe jongeren over deze onderwerpen denken. Daarnaast kunnen leerlingen in deze wedstrijd hun fantastie de vrije loop laten en eerder geleerde vaardigheden toepassen. Twee vliegen in één klap".

De uitwerking van de schrijfwedstrijd voor scholieren ligt in handen van de Het Haags
Centrum voor Onderwijsbegeleiding (HCO) en de Dienst Openbare Bibliotheek (DOB) in
samenwerking met de dienst OCW gemeente Den Haag. De competitie zal in eerste instantie
starten met twee categorieën (proza en/of poëzie), voor het Voortgezet Onderwijs (VO) onderbouw (61 scholen) en Primair Onderwijs (PO) groep 8 (161 scholen). De bedoeling is om meer dan 6.000 deelnemers te enthousiasmeren voor de vrijwillige competitie.

Prijsuitreiking
De schrijfwedstrijd gaat op 1 februari 2006 van start en sluit op 20 maart 2006. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Haganum-festival op 8 april 2006. Tijdens dit festival komt het thema Recht en Vrede terug.

Aan de individuele winnaar wordt een boek uitgereikt en een geldprijs waarmee hij/zij samen met de klas een schoolbestemming kan kiezen.