Politie Zuid-Holland-Zuid

16/11 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

16-11-2005 - Persberichten District I

OVERVAL
DORDRECHT Twee verdachten hebben een supermarkt op het Admiraalsplein in Dordrecht overvallen. De overval gebeurde op woensdagmorgen 16 november 2005 iets voor 08.30 uur. De politie onderzoekt de exacte toedracht. In ieder geval bedreigden de twee verdachten personeel en gingen hierna weg met een onbekend geldbedrag. De politie hoorde na de overval diverse getuigen. Maar in de omgeving is het rond het tijdstip van de overval druk. Dus zagen meer mensen mogelijk iets van de overval. Deze kunnen bellen met de politie via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche in Dordrecht.

INBRAAK
DORDRECHT Uit een bedrijf aan de Mijlweg is op dinsdag 15 november tussen 05.30 en 09.20 uur ingebroken. De dader(s) sloeg een ruit in en nam een kassalade mee. In de lade zat een geldbedrag van zon 1100 euro en een autosleutel. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

VECHTPARTIJ
DORDRECHT Op de Botermarkt in Dordrecht heeft woensdagmiddag een vechtpartij plaatsgevonden. Een 30-jarige man uit Doorn sprak op de Botermarkt twee jonge mannen van 15 en 18 jaar aan. De man sprak de 18-jarige aan op zijn rijgedrag in de auto. Daarop ontstond duw en trekwerk wat uitmondde in een vechtpartij. Toen de 30-jarige de 15-jarige vasthad, trok de 18-jarige een pistool. Het bleek om een gasdrukpistool te gaan. De 30-jarige wist de 18-jarige te overmeesteren zodat hij het pistool losliet. Een getuige belde de politie. Agenten van het Bike Team in Dordrecht hielden de 18-jarige en 15-jarige aan. Na verhoor is de 18-jarige in verzekering gesteld. De 15-jarige werd heengezonden. Het pistool, patronen, 15 kogeltjes, een zwaard en een mes werden in beslaggenomen. Deze wapens werden tijdens de fouillering van de 18-jarige aangetroffen alsmede in zijn auto.

TANKEN ZONDER TE BETALEN
DORDRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 16 november twee mannen van 22 jaar uit Papendrecht en 23 jaar uit Dordrecht aangehouden op de A15 bij Gorinchem. De twee hadden getankt zonder te betalen bij een benzinestation aan de Provincialeweg in Dordrecht. Toen de twee werden aangehouden, bleek de bestuurder (23) ook gedronken te hebben (605 ugl) en hij was niet in het bezit van een rijbewijs. De twee werden ingesloten.