Politie Zuid-Holland-Zuid

16/11 Hoeksche Waard

16-11-2005 - Persberichten District III

VERDACHT VAN VERNIELING
NUMANSDORP De politie heeft op dinsdagmorgen 15 november een 24-jarige man uit Strijen aangehouden in een woning aan de Middelweg in Numansdorp. De man wordt verdacht van bedreiging en vernieling. Op 27 oktober j.l. waren 6 jongens van 13 en 14 jaar aan het vissen aan de Havenkade in Numansdorp. Er kwam toen een manspersoon in een auto aanrijden. De onbekende stapte uit, bedreigde de jongens en gooide vervolgens twee fietsen en wat visspullen in het water. Daarna ging hij weg. De politie sloeg aan op aan het signalement van de man en de auto waar hij in reed. De verdachte wordt gehoord.

RIJBEWIJS KWIJT
NUMANSDORP Een 41-jarige man uit Dinteloord is zijn rijbewijs kwijt nadat hij weigerde mee te werken aan een blaastest. De politie zag de man rijden op de A29 ter hoogte van Numansdorp. Dit was vlak na middernacht op 16 november. De politie controleerde de man. Hij weigerde pertinent alle medewerking aan de agenten. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 24 uur.

RAMKRAAK
MIJNSHEERENLAND Een tankstation aan de Provincialeweg Noord in Mijnsheerenland is het doelwit geweest van een ramkraak. Tussen dinsdag 15 november 21.00 uur en woensdag 16 november 04.15 uur heeft vermoedelijk een voertuig de voorpui geramd. Door de ontstane opening werd door de dader(s) naar binnen gekropen en onder andere sigaretten ontvreemd. De technische recherche stelt een onderzoek in. Getuigen die mogelijk iets gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).